Σήμερα (11 Σεπτεμβρίου 2023) το πρωί, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, υπαστυνόμος Β’ Αλέξανδρος Βλάχος, μαζί με το προσωπικό του Τμήματος, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, τόσο σε μαθητές,των σχολικών μονάδων Δάφνης και Κλειτορίας, όσο και σε γονείς κατά τη μετάβαση τους στο σχολείο.

Νωρίτερα οι Αστυνομικοί του Τμήματος Κλειτορίας, είχαν διενεργήσει ελέγχους σε οχήματα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες.

Αυτή η προληπτική ενέργεια αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της δέσμευσής τους για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Πρόκειται για μια καθιερωμένη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ειδικότερα της μαθητικής νεολαίας κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τις σχολικές μονάδες.

Μέσα από τα συγκεκριμένα φυλλάδια, επισημαίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Ειδικότερα αναφέρονται στη χρήση των διαβάσεων πεζών και των πεζοδρομίων, τη συμμόρφωση τους με τους φωτεινούς σηματοδότες κλπ..

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, με καταρτισμένο προσωπικό που υπηρετεί στις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες, παρέχει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους ενημερωτικές διαλέξεις για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και παιδεία, την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την προστασία από τα ναρκωτικά.