Ο Ιάσονας Φωτήλας, Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας επισκέφθηκε την αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΤΟ Καλαβρυτων κ. Νίκο Τσάμη και τη διευθύντρια του Λυκείου Κλειτορίας και Δημοτική Σύμβουλο κα Βασιλική Παπουτσή.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Αχαΐας ήταν η αναμοριοδότηση και ο χαρακτηρισμός των σχολείων της Κλειτορίας ως δυσπρόσιτα και η άρση της αδικίας που πραγματοποιήθηκε το 2018. Πιο συγκεκριμένα, δεδομένου του γεγονότος ότι η Κλειτορία είναι μία περιοχή δυσπρόσιτη και με προβλήματα προσβασιμότητας από την συγκοινωνία δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα κάθε χρόνο στελέχωσης. Σε αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες, το μεγάλο υψόμετρο και την έλλειψη καταλυμάτων. 

Δεδομένων των προεκτεθέντων σκοπός της επίσκεψης στο αρμόδιο Υπουργείο και την Υφυπουργό ήταν ο επαναχαρακτηρισμός των σχολείων ως δυσπρόσιτα προκειμένου να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο στους εκπαιδευτικούς να επιλέξουν τα εν λόγω σχολεία. 

Στο παραπάνω αίτημα η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή υπήρξε ιδιαίτερα ενημερωμένη σημειώνοντας και η ίδια ότι σκοπός του Υπουργείου είναι η αναβάθμιση των σχολείων και η αναβάθμιση της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα. Επιπλέον ξεκαθάρισε ότι είναι πάγια θέση του Υπουργείου η ίσοτιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στην εκπαίδευση. Η θετική της στάση απέναντι στο αίτημα που της εκτέθηκε αποτελεί την αρχή για θετικές εξελίξεις στο εν λόγω ζήτημα.

Επιπλέον τέθηκε στην Υφυπουργό το ζήτημα της μη κατάργησης του λυκείου Κλειτορίας προκειμένου να υπαρξει γυμνάσιο με μεταλυκειακές τάξεις. Και στο ζήτημα αυτό η Υφυπουργός ήταν θετική και δρομολογούνται εξελίξεις.

Ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσονας Φωτήλας σημείωσε ότι η Κλειτορία είναι μία ιδιαίτερη περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων και της Αχαΐας ευρύτερα, την οποία πρέπει να ενισχύσουμε δεδομένων των προβλημάτων που δημιουργούνται εξαιτίας της θέσης της και της προσβασιμότητά της. Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Υφυπουργού.