Αντιστέκεται η τοπική Εκκλησία στην πρόθεση της Πολιτείας να νομοθήσει τον γάμο, αλλά και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Αντιρρήσεις των Ιεραρχών, που στηρίζουν δυναμικά ότι «τα παιδιά δεν είναι κατοικίδια ζώα συντροφιάς, ούτε αξεσουάρ».

Θέμα αντιπαράθεσης ανάμεσα στο Μαξίμου και την Εκκλησία προδιαγράφεται, με αφορμή το ζήτημα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της εξέφρασε ανοικτά αντιρρήσεις, ζητώντας να μην περάσει η τροπολογία που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις αρχές του 2024.

Στην Εγκύκλιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ζώα συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώσει κηδεμόνας, ούτε αξεσουάρ, που θα επισημοποιήσουν ή θα καταστήσουν κοινωνικά αποδεκτή μια ομόφυλη συμβίωση».

Εχοντας πλέον την επίσημη θέση της Ιεράς Συνόδου σχετικά το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών, η «Πελοπόννησος» επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Ιερώνυμο και τους ζήτησε να σχολιάσουν αν συμφωνούν ή όχι με την Ιερά Σύνοδο.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο ιεράρχες αναμένεται στα μηνύματα που θα στείλουν στη Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία της 25ης Δεκεμβρίου, να κάνουν ειδική αναφορά επί του θέματος.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ
Ο Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος σε ό,τι αφορά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, δεν θέλησε να κάνει κάποιον περαιτέρω σχολιασμό, γιατί όπως τόνισε, όταν μιλούν πολλοί Ιεράρχες, μπορεί να συγχέονται οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.

Ωστόσο, ανήμερα στην εορτή του Αγίου Ανδρέα, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος που είχε δοθεί μαζί με ιεράρχες και επισήμους, είχε ταχθεί ξεκάθαρα εναντία στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, είχε αναφέρει: «Η άρνηση του Ευαγγελίου ως πυξίδα σωτηρίου πορείας και τρόπου ζωής, η απαξίωση του ανθρωπινού προσώπου, η υιοθέτηση ξένων τρόπων ζωής, η προσπάθεια διάλυσης της οικογενείας με την υιοθέτηση προτύπων που καταλύουν από τη δημιουργία συζύγιων μεταξύ άνδρα και γυναίκας και πολλά άλλα δεν μας ανησυχεί απλά, αλλά πιστεύουμε ότι με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν στο ηθικό βάραθρο.

Ηθελαν ορισμένοι να νομοθετήσουν συζυγία πρόσωπων αντίθετη με τον νόμο του θεού και την ανθρώπινη ηθική, αυτό μας βρίσκει παντελώς αντίθετους. Απαντες πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε εκκλησιαστικοί, πολιτικοί άρχοντες και άπαντες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε η πατρίδα να συνεχίσει να σέβεται τα ιερά και τα όσια της. Η ενότητα για την πορεία της πατρίδας με πυξίδα τις αρετές και το θειο θέλημα αποτελεί μονόδρομο. Οποιαδήποτε παρέκκλιση, θα οδηγήσει στον ηθικό και εθνικό εκτροχιασμό».

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «ΣΥΜΦΩΝΩ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ Η ΔΟΜΗ»
Παρόμοια ήταν η στάση και του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμου, ο οποίος μιλώντας στην «Π» ήταν ξεκάθαρα υπέρ της αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου για τα ομόφυλα ζευγάρια, εξηγώντας τους λόγους που προχωρά σε αυτή την κίνηση.

Ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε: «Είμαι απόλυτα σύμφωνος με την απόφαση της ιεράς Συνόδου και βάζει τα πράγματα στη σωστή τους θέση. Ο Χριστός έπλασε τον άνδρα και τη γυναικά και με αυτούς είπε το αυξάνεστε και πληθύνεστε. Ολα τα υπόλοιπα είναι απόρροια της απόστασης των ανθρώπων από τον ευαγγελικό νόμο. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι με τον Χριστό και να ακούσουμε τον νόμο του. Μακάρι ο θεός να δώσει φώτιση σε όλους τους άρχοντες για να μην προβούν στην ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου που θα αλλοιώσει τη δομή της παραδοσιακής οικογένειας που είναι ο άνδρας, η γυναίκα και τα παιδιά».

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο μήνυμα των ιερέων τις επόμενες μέρες στις λειτουργίες για την εορτή των Χριστουγέννων σε όλη την Ελλάδα, θα κυριαρχήσουν τα μηνύματα κατά των γάμων των ομόφυλων ζευγαριών.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Παρά τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φέρει τον νόμο για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση θα φέρει τον νόμο στα θερινά τμήματα της Βουλής, μετά τις ευρωεκλογές, ενώ θα δοθεί και πράσινο φως για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Βέβαια μέχρι τότε υπάρχει χρόνος για να υπάρξουν αλλαγές, ωστόσο η κυβέρνηση φέρεται να είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το νομοσχέδιο.

Πηγή: pelop.gr