ΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ

Σήμερα Δευτέρα 25η Μαρτίου στην Ιστορική Μονή Λαύρας στις 7 π.μ. οι εκδηλώσεις  ξεκίνησαν με Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμου.

Στη συνέχεια, στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας Αγωνιστών του 1821 (10.25 π.μ.), τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων και ακολούθως, στον προαύλιο χώρο της Μονής Αγίας Λαύρας, δοξολογία (11.15 π.μ.) και ομιλία απ’ τον Επίτιμο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη.

Ακολούθησε (11.50 π.μ.) αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Αγωνιστών και κήρυξης της Επανάστασης του 1821 από τον Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος», στρατιωτική παρέλαση και παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού.

Την Κυβέρνηση τις εκδηλώσεις ανήμερα της 25ης Μαρτίού εκπροσώπησε, ο Καλαβρυτινός Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Ελλάδας κ.Θανάσης Κοντογεώργης.

Τελετάρχες των φετινών επετειακών εκδηλώσεων έχουν οριστεί ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Καλαβρύτων Παναγιώτης Βαρβιτσιώτης κι ο δημοτικός υπάλληλος Νικόλαος Ρεστέμης.

ΦΩΤΟ – Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας