Την ερχόμενη Κυριακή 14 Ιουλίου ο Δήμος Καλαβρύτων, η Δημοτική Κοινότητα Κορφών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κορφών τιμά τη μνήμη του ήρωα καταδρομέα Σωτήρη Τζουρά που έπεσε μαχόμενος στην Κύπρο καθώς και τη μνήμη των πεσόντων απ’ τις Κορφές Καλαβρύτων. 

Μετά το μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου, θα τελεστεί στις 10 το πρωί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων και θ’ ακολουθήσει ομιλία απ’ τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.  

Ο ήρωας Σωτήρης Τζουράς γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1953 στις Κορφές. Ήταν τρίτος από τα πέντε παιδιά του Γιάννη και της Βικτωρίας Τζουρά. Η οικογένεια των Τζουραίων, η μεγάλη του χωριού, έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος για την πατρίδα. Από το 1916 μέχρι το 1974, έντεκα νεκροί αναγράφονται στο Ηρώο της Κοινότητας. Οι πιο πολλοί Τζουραίοι. 

Ο Σωτήρης Τζουράς αφού τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο έμεινε να βοηθά τους γονείς του στις αγροτικές εργασίες. Στις 7 Αυγούστου 1973 κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του. Κατατάχθηκε στο στρατόπεδο εκπαίδευσης καταδρομέων στο Μεγάλο Πεύκο. Μετά τη βασική εκπαίδευση μετατέθηκε στην Α’ Μοίρα Καταδρομών στο Μάλεµε της Κρήτης. Στις 4 Ιουλίου 1974 πήγε για τελευταία φορά στο χωριό του µε δεκαήμερη κανονική άδεια. Βοήθησε τους γονείς του, είδε τους φίλους του και στις 14 Ιουλίου επέστρεψε στο στρατόπεδο. 

Ο Σωτήρης Τζουράς έπεσε στο καθήκον κατά την επιχείρηση «Νίκη» στις 21 Ιουλίου 1974, προσεγγίζοντας το αεροδρόμιο της Λευκωσίας για την απόκρουση της τουρκικής εισβολής και των στρατευμάτων του Αττίλα.