Ο κ. Μιχαλόπουλος μέχρι πρότινος ήταν Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος προήχθη ο Αχαιός υποστράτηγος Γιώργος Μιχαλόπουλος, στο πλαίσιο των τακτικών Κρίσεων της ΕΛΑΣ. Ο κ. Μιχαλόπουλος μέχρι πρότινος ήταν Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος αναλαμβάνει ο υποστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης.

Με την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, νεός Αρχηγός της ΕΛΑΣ, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Δημήτρης Μάλλιος, είναι ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Το ΚΥΣΕΑ απένειμε στον Λάζαρο Μαυρόπουλο τον βαθμό του Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος.

Παράλληλα, υπαρχηγός του Σώματος έγινε ο υποστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης και Προϊστάμενος Επιτελείου ο υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας.

Μαζί με την αλλαγή στην ηγεσία της Αστυνομία ανακοινώθηκε και η αλλαγή στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος. Στη θέση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά τοποθετείται ο ως τώρα Διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, Υποστράτηγος ΠΣ Θεόδωρος Βάγιας.

Στον αποστρατευθέντα Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Πηγή: pelop.gr