«Οι πράξεις θα μεταγράφονται μέσα σε 1 εργάσιμη ημέρα – Τέλος οι πολύμηνες καθυστερήσεις» αναφέρει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε κάθε πρόταση που θα διευκολύνει τους πολίτες και θα αντιμετωπίζει τη γραφειοκρατία αναφέρει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κωνσταντίνος Κυρανάκης με αφορμή τη λειτουργία του Ψηφιακού Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτου που ξεκίνησε την λειτουργία από την 1η Ιανουταρίου στο akinita.gov.gr.

Ο κ. Κυρανάκης κάλεσε του συμβολαιογράφους να μπουν στην πλατφόρμα επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι πράξεις τους θα μεταγράφονται μέσα σε 1 εργάσιμη ημέρα.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

Όπως είχαμε δεσμευθεί, από χθες 1/1/2024 λειτουργεί ο Ψηφιακός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου στο http://akinita.gov.gr

Καλούμε τους Συμβολαιογράφους της χώρας να μπουν στην πλατφόρμα και δεσμευόμαστε ότι οι πράξεις που θα υποβάλλονται ψηφιακά, θα μεταγράφονται μέσα σε 1 εργάσιμη ημέρα αντί των πολύμηνων καθυστερήσεων που βιώνουν οι πολίτες.

Σήμερα παρουσιάσαμε την εφαρμογή στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών και αύριο θα βρισκόμαστε για τον ίδιο σκοπό στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που μπορεί να διευκολύνει τους πολίτες και να μειώσει τη γραφειοκρατία.

Πηγή: protothema.gr