Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας έκανε την παρακάτω δήλωση: 

«Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης αποδεικνύεται στην πράξη αδύναμος να διαχειριστεί τους περιφερειακούς του συμβούλους, αλλά και – δυστυχώς – να προασπίσει τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. 

Η δρομολογούμενη από την κυβέρνηση απώλεια του Πρωτοδικείου στο Μεσολόγγι, που είναι η μοναδική πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας σε όλη την Ελλάδα που χάνει το Πρωτοδικείο της, αλλά και η κατάργηση των Πρωτοδικείων σε Αίγιο, Καλάβρυτα και Αμαλιάδα αποτελούν σοβαρότατες αρνητικές εξελίξεις, τις οποίες δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και οι οποίες απαιτούν την άμεση αντίδρασή μας αλλά και ανάληψη ευθυνών από τον Περιφερειάρχη.

Αυτό εξάλλου, μαρτυρά η δημόσια τοποθέτηση του πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης Λάμπρου Δημητρογιάννη, ο οποίος ζητά να παραιτηθεί ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου για την κατάργηση του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου. Η στάση του πρώην αντιπεριφερειάρχη αντικατοπτρίζει την κρίση που σοβεί μέσα στην πλειοψηφούσα παράταξη, η οποία έρχεται στην επιφάνεια με αφορμή τη συγκεκριμένη διαφαινόμενη αρνητική εξέλιξη. Δείχνει όμως και την αδυναμία της Περιφερειακής Αρχής να διαχειριστεί με υπευθυνότητα τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, καθώς την ώρα που το ενδιαφέρον της θα έπρεπε να είναι στραμμένο στον υπό διαμόρφωση δικαστικό χάρτη, τα μέλη της ασχολούνται με εσωπαραταξιακές έριδες, βυζαντινισμούς και ίντριγκες σε βάρος, εντέλει, των τοπικών κοινωνιών.

Είναι καιρός για τον κύριο Περιφερειάρχη να δείξει ότι είναι ικανός να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις και να αντιπροσωπεύσει αξιοπρεπώς τα συμφέροντα της περιοχής μας. 

Οι πολίτες μας χρειάζονται έναν Περιφερειάρχη που να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με αποφασιστικότητα και σύνεση. Είναι καιρός να δράσει προς το συμφέρον των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, καθώς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της Δικαιοσύνης στην Δυτική Ελλάδα.»