Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, εντείνοντας τις επαφές του με τους πολίτες, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου το Μεσολόγγι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας τη Ναύπακτο. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του και των συζητήσεων που είχε με εκπροσώπους φορέων και με πολίτες, ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων τα οποία υλοποιούνται με ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής Φαρμάκη.

«Ο κ. Φαρμάκης προχώρησε σε 64 εκατ. ευρώ κλειστές και απευθείας αναθέσεις για έργα πολιτικής προστασίας με επίκληση του κατεπείγοντος. Μάλιστα, οι αναθέσεις αυτές έγιναν τουλάχιστον δέκα μήνες μετά τις καταστροφές. Την ίδια ώρα, η περιφερειακή Αρχή έχει λάβει δεκάδες αποφάσεις παρατάσεων σε αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 18.5 εκατ. ευρώ και έχει προχωρήσει σε διαδοχικές παρατάσεις για οριοθετήσεις και αντιπλημμυρικά έργα σε ποταμούς και χείμαρρους αλλά και για καθαρισμούς από φερτά υλικά, ακόμη και στα έργα που έδωσε απευθείας. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, προχώρησαν σε συμπληρωματικές συμβάσεις έργων πάνω από 2.5 εκατ. ευρώ με μόνη θετική ψήφο της πλειοψηφίας Φαρμάκη», ανέφερε ο κ. Καρπέτας και τόνισε πως: «Η πολιτική Φαρμάκη ναρκοθετεί την ασφάλεια της περιοχής. Εύχομαι η φάμπρικα αναθέσεων στα αντιπλημμυρικά έργα, να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις και τον χειμώνα να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια και οι περιουσίες των συμπολιτών μας. Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης και οι συναρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Η επόμενη περίοδος, όπου οι προκλήσεις τις κλιματικής αλλαγής θα είναι όλο και πιο έντονες, απαιτεί ανθρώπους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι έχουν γνώση των προβλημάτων και βούληση να τα αντιμετωπίσουν δραστικά. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Η Δυτική Ελλάδα πρέπει να κερδίσει το χαμένο έδαφος και στην αντιπλημμυρική θωράκιση».

«Δείξτε μου ένα έργο Φαρμάκη»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Καρπέτας, συνοδευόμενος από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολίτες και με εκπροσώπους φορέων των δύο πόλεων της Αιτωλοακαρνανίας και να παρουσιάσει τις προγραμματικές θέσεις και δεσμεύσεις του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα». «Από την επίσκεψή μου, τόσο στο Μεσολόγγι, όσο και στη Ναύπακτο και τις συζητήσεις που είχα, διαπίστωσα αυτό που ήδη γνώριζα. Δεν υπάρχει ούτε ένα έργο και σε αυτές τις πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας, που να έχει ολοκληρώσει η Περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη. Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε αυτά που παρέλαβε έτοιμα, σε επίπεδο μελετών και χρηματοδοτήσεων από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή».

Στο Μεσολόγγι, το πρωί της Τρίτης ο κ. Καρπέτας συνοδευόμενους από υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλου στην Αιτωλοακαρνανία, συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου Ελένη Φιλιπποπούλου, όπου διαπίστωσε τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και με τον πρόεδρο Κωνσταντίνου Πασιόπουλο και μέλη της διοίκησης του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, ενώ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστήμιου Πατρών, όπου λειτουργούν οι Σχολές Γεωπονίας και Υδατοκαλλιέργειας και περιόδευσε στη λαϊκή αγορά και στο κέντρο τη πόλης.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», είχε συναντήσεις στη Ναύπακτο με τον πρόεδρο Αριστομένη Χάρο και μέλη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπάκτου και Δωρίδας και με τον πρόεδρο Θέμη Δαβανέλλο και μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ναυπακτίας και Δωρίδας, ενώ περιόδευσε στο κέντρο της πόλης.