Σε ανακοίνωσή της για την αύξηση των Δημοτικών Τελών η παράταξη Σβόλη επισημαίνει:

Δήμος Πατρέων, δημοτικά τέλη και πολιτικός φενακισμός

Όταν στον πολιτικό σου λόγο ισχυρίζεσαι ότι τα ανταποδοτικά τέλη είναι άδικα και πρέπει να καταργηθούν και, ταυτόχρονα, τα αυξάνεις και αναζητάς περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από το 2023, τότε μάλλον κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς λαοπλάνος. Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων:

αυξάνει τον Δημοτικό Φόρο σε πολλές Κοινότητες,

διατηρεί αυξημένα τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού στο Ρίο, Άγιο Βασίλειο, Ακταίο, Κάτω Καστρίτσι και Αραχωβίτικα, σε σχέση με τις άλλες Κοινότητες,

αυξάνει τον γενικό συντελεστή οικονομικής δραστηριότητας στους χώρους κύριας χρήσης σε πολλές Κοινότητες (μέχρι και 130%),

αυξάνει τον ειδικό συντελεστή οικονομικής δραστηριότητες σε πολλές επαγγελματικές κατηγορίες και

θεσπίζει αυξημένους ειδικούς συντελεστές οικονομικής δραστηριότητας σε πεζόδρομους και σε λοιπούς επαγγελματικούς χώρους εντός ζώνης ελεγχόμενης στάθμευσης.

Προσδοκά να εισπράξει το 2024 συνολικά 26.836.921 ευρώ έναντι αντίστοιχου στόχου το 2023 24.385.235 ευρώ.

Δηλαδή, ενώ κομπορρημονεί ότι ενδιαφέρεται για τον λαό και ζητά την εξάλειψη των ανταποδοτικών τελών από την κυβέρνηση, αναζητά 2.451.686 ευρώ περισσότερα από το 2023 μέσω των τελών.

Αν συνυπολογίσουμε και τη μεγάλη αύξηση στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων, όπου το βάρος θα πέσει στην εστίαση, τότε η Δημοτική Αρχή πρωτοπορεί πανελληνίως με την υποκρισία της και τον πολιτικό της φενακισμό.

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής τα χρήματα αυτά θα τα πληρώσουν οι συμπολίτες μας και όχι το μεγάλο κεφάλαιο. Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να καλλιεργήσεις την ταξική συνείδηση στον λαό είναι ο οικονομικός του στραγγαλισμός. Έτσι πιστεύουν κάποιοι που έχουν την ψευδαίσθηση και το όνειρο της αταξικής κοινωνίας. Οι πολίτες, όμως, περιμένουν κοινωνικές παρεμβάσεις και όχι ανεφάρμοστες θεωρίες.

Η «Πάτρα Ενωμένη», χωρίς κομματικές παρωπίδες και με διάθεση συνεργασίας, θα προασπίζεται πάντα τα συμφέροντα του πολίτη.