Οι δικηγόροι για την κατάργηση υπηρεσιών της δικαιοσύνης – Σημαδιακή και η παρουσία του προέδρου των Δικηγόρων της Πάτρας.

Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε… ένδικο, εξωδικαστικό και δυνατό μέσο είναι οι δικηγόροι του Αιγίου για να πετύχουν τη ματαίωση της κυοφορούμενης απόφασης της κυβέρνησης για απορρόφηση του Πρωτοδικείου Αιγίου από το Πρωτοδικείο Πατρών!

Χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, με την έμπρακτη συμπαράσταση και του Συλλόγου Πατρών, διαδήλωσε μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου κατά της εισήγησης επιτροπής του υπουργείου Δικαιοσύνης για μόνιμη μεταφορά του Πρωτοδικείου Αιγίου στην Πάτρα, άρα κατάργησή του ουσιαστικά.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μπέσκος ποντάρει πολλά στη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υπουργό Γιώργο Φλωρίδη (μεσολάβησε για να κλείσει το ραντεβού των δύο ανδρών ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και από 1/1/2024 δημοτικός σύμβουλος Αιγιάλειας Κώστας Σπηλιόπουλος). Ο κ. Μπέσκος ευελπιστεί πως ο κ. Φλωρίδης θα κατανοήσει το δίκαιο του αιτήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.

«Είναι παράλογο… Τα μέλη της επιτροπής δικαστών που εισηγήθηκαν την απορρόφηση του Πρωτοδικείου Αιγίου από των Πατρών δεν έχουν καμία γνώση της κατάστασης. Αφενός δεν γνωρίζουν ότι το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών δεν μπορεί να χωρέσει τις υποθέσεις του Πρωτοδικείου μας, αφετέρου δεν γνωρίζουν πως έχουμε στο Αίγιο ένα σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο. Για ποιον λόγο φτιάχτηκε; Για να μένει ερημωμένο;».

Ο κ. Μπέσκος εκτόξευσε βολές και κατά των μελών-εκπροσώπων της Παγκόσμιας Τράπεζας που έκαναν την αυτοψία και την εισήγηση: «Ξέρετε πώς είναι στις χώρες τους τα Δικαστικά Μέγαρα; Σαν αποθήκες… Τι εμπειρία να έχουν αυτοί; Και τι επίγνωση της πραγματικότητας; Είναι μακριά από τα δικά μας στάνταρς».

Παρών στο συλλαλητήριο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου ήταν και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Θανάσης Ζούπας, κάτι που αποτελεί, σύμφωνα με τον κ. Μπέσκο, σαφές μήνυμα ότι και οι δικηγόροι Πατρών αντιτίθενται στη μεταφορά του Πρωτοδικείου Αιγίου στην Πάτρα, εκτιμώντας πως δεν χωράνε άλλες υποθέσεις στο ήδη υπερφορτωμένο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών.

* Xολωμένοι ήταν οι δικηγόροι Αιγίου με την παντελή απουσία από τη διαμαρτυρία τους όλων των βουλευτών Αχαΐας, αλλά και εκπροσώπων της περιφερειακής αρχής και εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων Αιγιάλειας (μόνο ο Κώστας Σπηλιόπουλος). Ηταν παρόντες, επίσης, η Μ. Γιδά, ο Ν. Καραΐσκος και ο Γ. Φραγκονικολόπουλος από τη δημοτική αρχή. Μόνο εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ έδωσαν παρών: Παναγιώτης Μαρινόπουλος και Γιώργος Γεωργόπουλος. Κανείς άλλος από άλλο κόμμα…

Ο σύλλογος Φοροτεχνικών Λογιστών Αιγιαλείας εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μάρκου, ο ιατρικός Σύλλογος Αιγίου από τον κ. Κοκκορέ και το Εργατικό Κέντρο Αιγίου από τον πρόεδρό του Παν. Γεωργόπουλο.

* Και οι δικηγόροι Καλαβρύτων σε αναβρασμό. Χθες στα γραφεία του Συλλόγου έγινε ανοικτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το πόρισμα της ομάδας εργασίας του υπουργείου Δικαιοσύνης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θαν. Παπαδόπουλος, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο νέο δημοτικό συμβούλιο Θαν. Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι και η ειρηνοδίκης Καλαβρύτων. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην απόλυτη αναγκαιότητα διατήρησης και πλήρους λειτουργίας του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων, καθώς και των Ειρηνοδικείων Καλαβρύτων και Ακράτας και στην ίδρυση Υποκαταστήματος του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτ. Ελλάδος στα Καλάβρυτα.

Πηγή: pelop.gr