Τι αναφέρει σε μήνυμά της η ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Με την ευκαιρία της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, από την Δ.Ε.Ε.Π. Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση:

 Η διπλή γιορτή της Χριστιανοσύνης και της Εθνεγερσίας του 1821 εκπέμπει μηνύματα αρχών και ιδανικών, διδάγματα πίστης και εθνικής αυτοπεποίθησης.

Το Έθνος γιορτάζει. Αναστοχάζεται και προχωρά. Εμπνέεται από τους προγόνους και κρατά με σιγουριά την σκυτάλη της προόδου, που περνά από γενιά σε γενιά της Πατρίδας μας.

Μια χούφτα αποφασισμένων αγωνιστών, μέσα και έξω από την Ελλάδα, ύψωσαν το λάβαρο της ανεξαρτησίας. Έθεσαν σε κίνηση μια διαδικασία, το τέλος της οποίας ούτε και οι ίδιοι μπορούσαν να ονειρευτούν. Με την βοήθεια των συμμάχων τους, πολέμησαν ηρωικά και κέρδισαν την ελευθερία τους. 

Η Ελλάδα είναι πλέον μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα. Με ισχύ και  κύρος σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην διαδρομή αυτή ζήσαμε στιγμές θριάμβου αλλά και οδύνης. Σοφές αποφάσεις, όπως και μεγάλα λάθη. Όμως, σε όλες τις μεγάλες δοκιμασίες της ανθρωπότητας ο τόπος μας στρατεύτηκε πάντα στη σωστή όχθη της ιστορίας.

Και αυτό μας δίνει τη δύναμη, να κοιτάμε κατάματα το παρελθόν και να νοιώθουμε υπερήφανοι για τα μεγάλα άλματα του Έθνους. Αλλά και να διδασκόμαστε από τις ευκαιρίες που χάθηκαν, ώστε να δημιουργούμε καινούριες για τις ημέρες που έρχονται.

Μετατρέποντας την εμπειρία του χθες σε καύσιμο πορείας προς το αύριο.

Μια ματιά στις σελίδες τις ιστορίας μας σε ένα και μόνο συμπέρασμα οδηγεί, σε αυτό ότι μοιρασμένοι Έλληνες λύγισαν, ενώ ενωμένοι μεγαλούργησαν. Δεν ξεχνάμε συνεπώς, τις έχθρες που εκδηλώθηκαν ακόμα και μέσα στον ξεσηκωμό. Τον Εθνικό διχασμό. Τον ολέθριο εμφύλιο. Ούτε και τις παγίδες της πρόσφατης δημαγωγίας.  

Γι’ αυτό , επιλέγουμε για ιστορικό μας φάρο την ενότητα των Βαλκανικών πολέμων. Του έπους του 40 και της αντίστασης. Την κοινή μας δράση κατά της δικτατορίας και την κοινή μας δράση στα χρόνια της ανάπτυξης. Την ενσωμάτωση στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Και τα βήματά μας στην πιο στέρεη  Δημοκρατία που είχαμε ποτέ.

Υποδεχόμαστε την Εθνική επέτειο με την περίσκεψη που φέρνει περηφάνεια. Γιατί οι ήρωες του 21 βρήκαν άξιους συνεχιστές στην πολιτική και την οικονομία. Αλλά και στον στοχασμό, στην επιστήμη, στην τέχνη και στον αθλητισμό. 

Εφέτος η 25η Μαρτίου είναι μοναδική. Με ενωμένη την κοινωνία, ανθεκτική την οικονομία και αποτελεσματικότερο το κράτος. Και επιπλέον με δυνατούς δεσμούς εμπιστοσύνης ανάμεσα στην πολιτεία και τους πολίτες. 

Σήμερα οι προκλήσεις είναι διαφορετικές, όμως η αποφασιστικότητά μας παραμένει ίδια. 

Την ιστορία αυτού του τόπου γιορτάζουμε σήμερα. Με υπερηφάνεια και σεμνότητα. Τίποτα από όσα κερδίσαμε μέχρι τώρα δεν ήταν αυτονόητο.

 Γι’ αυτό και συνεχίζουμε οπλισμένοι, με τον νέο πατριωτισμό της ευθύνης. Και την σημαία μας να ανεμίζει από Εθνική αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. 

Χρόνια πολλά Ελλάδα μας!!!

Χρόνια πολλά Έλληνες!!!

     ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ             

   ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ