Δεν πρόκειται για κάτι το πρωτόγνωρο και η κορύφωση του επεισοδίου δεν φαίνεται να έχει μεγάλη διάρκεια, αναφέρει σε ανάρτησή ο γνωστός μετεωρολόγος.

Σε νεότερη ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, εξηγεί πως θα είναι οι επόμενες ιδιαίτερα θερμές ημέρες του Ιουνίου. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας του, η κορύφωση του φαινομένου αναμένεται Τετάρτη με Παρασκευή.

Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν έως και 42 βαθμούς Κελσίου. Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης, ότι αυτές οι θερμοκρασίες είναι 8-10 βαθμούς πιο υψηλές από τις συνηθισμένες για την εποχή.

Το φαινόμενο θα αποκλιμακωθεί από την Παρασκευή και μετά. Όμως, ο κ. Μαρουσάκης, υπογραμμίζει ότι θα παραμείνει ζεστός ο καιρός, με υψηλότερες από τις συνηθισμένες για την εποχή θερμοκρασίες.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

ΝΕΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΥΜΑ ΖΕΣΤΗΣ

Μια αρκετά σταθερή εικόνα έχει αρχίσει και διαμορφώνεται σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.
Δείτε το νεότερο άρθρο μας όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας.

https://marousakis.gr/ischyro-kyma-zestis-neoteri…/

Στο διάγραμμα θερμοκρασίας που επεξεργαστήκαμε μπορείτε να διαβάσετε τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε μελετώντας τα μετεωρολογικά δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας.
Δεν πρόκειται για κάτι το ακραίο, δεν πρόκειται για κάτι το πρωτόγνωρο και μάλιστα η κορύφωση αυτού του επεισοδίου δεν φαίνεται να έχει μεγάλη διάρκεια (υπολογίζουμε περίπου τρεις ημέρες).

Καλό υπόλοιπο Σαββάτου σε όλες και όλους!

marousakis

Πηγή: protothema.gr