Ένα μαχητικό, μαζικό μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, έστειλε η μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη  συνοικία των Προσφυγικών της Πάτρας, που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και  της ΚΝΕ το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μάη, με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη,  μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Άνθρωποι κάθε ηλικίας από διάφορες περιοχές της πόλης, έδωσαν το «παρών» στην πλατεία  Ελευθερίας. 

Παραβρέθηκαν τα μέλη της ΚΕ Σωτήρης Παρίσης, γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας  και Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής Αχαΐας. Επίσης, παρουσία είχε πολυμελής  αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής. 

Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μέσα σε συνθήματα όπως «ΚΚΕ ισχυρό,  δύναμη για το λαό», στην ομιλία του χαιρέτισε τους αγώνες που έχει δώσει διαχρονικά ο λαός  αυτής της γειτονιάς, καλώντας τον καθημερινά αλλά και στις κάλπες των ευρωεκλογών στις  9 Ιούνη, να δυναμώσει αποφασιστικά το Κόμμα. 

Παράλληλα, στάθηκε εισαγωγικά στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στους  εργαζόμενους και το λαό στις χώρες – μέλη της και όχι μόνο, εξηγώντας τι κρίνεται στις  κάλπες: 

«Η ΕΕ σήμερα δεν έχει ούτε καν τα στολίδια που τις έβαζε η αστική τάξη. Σηματοδοτεί ακρίβεια,  φτώχεια, σε ορισμένες χώρες απαγορεύεται η απεργία. Γκρεμίζει μνημεία του σοσιαλισμού και  της αντιφασιστικής νίκης. Το παράδειγμα της καπιταλιστικής Γερμανίας, δείχνει το σάπιο  καπιταλιστικό σύστημα. Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της βάφονται καθημερινά με αίμα σε πολέμους  Ουκρανία, Παλαιστίνη, Αφρική παντού σ’ όλον τον κόσμο! Ποιος άνθρωπος καλής θέλησης, ποια  μάνα, ποια κόρη δεν οργίζεται, δεν δακρύζει, βλέποντας τη Μεσόγειο να την έχουν κάνει υγρό  τάφο η ΕΕ και άλλοι ιμπεριαλιστές και σ’ αυτόν να χάνονται κυνηγημένοι πρόσφυγες και  μετανάστες. 

Αυτό το σάπιο κατασκεύασμα, αν θελήσουν οι λαοί, αν ξεσηκωθούν, μπορούν να το νικήσουν. Να  ανοίξουν νέους δρόμους.

Εμείς μέχρι και το πιο μικρό χωριό, θα δώσουμε αυτή τη μάχη, όπως έχουμε μάθει να κάνουμε  εμείς οι κομμουνιστές συζητώντας πρόσωπο με πρόσωπο, πλατιά με το λαό αναδεικνύοντας τι  πραγματικά κρίνεται σ’ αυτή την εκλογική μάχη. Να φτάσουν οι θέσεις μας και το ψηφοδέλτιο  του κόμματος παντού, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Παντού φτιάξτε επιτροπές στήριξης του  ΚΚΕ. Στα Προσφυγικά στις εργατογειτονιές, ανά τετράγωνο. Ξαναζωντανέψτε τις παλιές  γειτονιές, τις αυλές, με συζητήσεις και οργάνωση της μάχης. Καμιά ψήφος χαμένη. Η αποχή δεν  είναι απάντηση στην κυβέρνηση και την ΕΕ. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ πιάνει τόπο. 

Στις ευρωεκλογές, αυτό που πραγματικά κρίνεται είναι η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης  της κυρίαρχης πολιτικής της ΕΕ, της Κυβέρνησης της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων του  ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ από κοντά και του Βελόπουλου. 

Κρίνεται δηλαδή η παραπέρα ενίσχυση του ΚΚΕ, που είναι όρος και προϋπόθεση για να  δυναμώσουν το κίνημα και οι αγώνες. 

Κρίνεται στις ευρωεκλογές πόσο ψηλά θα βρεθεί το ΚΚΕ για να μπορεί ο λαός μας την επόμενη  μέρα να παλεύει από καλύτερες θέσεις για όλα τα σημαντικά ζητήματα της ζωής του, για να  μπορεί να εμποδίζει αντιλαϊκά μέτρα, να έχει ορισμένες κατακτήσεις». 

Κάλεσε μεταξύ άλλων να μην μείνει κανείς θεατής στις εξελίξεις, να εκφράσει την αντίθεσή  του στην εφαρμοζόμενη συνολικά πολιτική, δηλώνοντας: 

«Το ΚΚΕ σημαίνει συναγερμό. Καλεί τον λαό και τη νεολαία της χώρας μας σε επαγρύπνηση,  ετοιμότητα και ξεσηκωμό! Και μπαίνει μπροστά για να οργανωθεί η δράση του λαού ενάντια στην  εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμός. 

Κανείς δεν δικαιούται να μένει θεατής όταν δεκάδες φαντάροι, του λαού παιδιά με επιστολές  τους, εναντιώνονται στην εμπλοκή της χώρας στους πολέμους. 

Όταν μια γυναίκα εν ενεργεία Αντισμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας, αψηφώντας κάθε  συνέπεια, ανεβαίνει στην εξέδρα στο Σύνταγμα και μπροστά σε χιλιάδες λαού δηλώνει αντίθετη  με την οποιαδήποτε τρόπο συμμετοχή της στην υλοποίηση, διευκόλυνση των εγκληματικών  δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Όταν ένας υπολοχαγός εν ενεργεία, έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην πορεία ειρήνης,  δηλώνει ότι επιλέγει να στηθεί στο πλευρό του λαού και των συμφερόντων του, απαιτώντας να  γυρίσει πίσω η φρεγάτα, η πυροβολαρχία Patriot από τη Σαουδική Αραβία, η αντιαρματική διμοιρία  από τη Βουλγαρία και κάθε Έλληνας συνάδελφός του από τις εκτός συνόρων αποστολές. 

Όχι μόνο κανείς δεν πρέπει να μένει απαθής, αλλά πρέπει να κάνει και κριτήριο ψήφου στις  ευρωεκλογές το κρίσιμο ζήτημα της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο, καταδικάζοντας  αποφασιστικά κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ που 

ευθυγραμμίζονται μαζί της. Να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ που παλεύει με συνέπεια να ζήσουν οι  λαοί ειρηνικά, αποτινάζοντας την καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, φτώχεια  και προσφυγιά

Εμπρός σύντροφοι και αγωνιστές. Με πιο ισχυρό το ΚΚΕ! Για να δυναμώσει το ρεύμα  αμφισβήτησης της βάρβαρης πολιτικής! Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους  πολέμους. Στέλνουμε και από εδώ μήνυμα. Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη  είναι οι λαοί! 

Να κλείσουν οι βάσεις, αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Κανένας φαντάρος αξιωματικός,  πολεμικό υλικό έξω από τα σύνορα». 

Μέσα και από αναφορά και για το τι έχουν κερδίσει τα εργατικά – λαϊκά στρώματα πανελλαδικά  αλλά και στην Πάτρα, μέσα από τη δράση και κοινή τους πορεία με τους κομμουνιστές  μπροστάρηδες, στους καθημερινούς αγώνες, είπε: 

«Μιλάμε με όλους όσοι πήραν κουράγιο και δύναμη από τις μεγάλες κινητοποιήσεις των  εργατών, της αγροτιάς, της νεολαίας. Με όλους όσους έδωσαν τη μάχη μαζί μας στις δημοτικές  και περιφερειακές εκλογές μαζί μας, στήριξαν όμως το σημερινό κυβερνητικό κόμμα στις  βουλευτικές εκλογές, να κάνουν αποφασιστικό και πραγματικά μεγάλο βήμα. Μόνο το ΚΚΕ  αποτελεί απάντηση στη ΝΔ. Διάφοροι άλλοι, μαζί και ο Βελόπουλος, είναι δορυφόροι και  υποστηρικτές, μαζί με την κυβέρνηση, της ΕΕ. Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ  και σε όποιον αισθάνεται αριστερός και ριζοσπάστης και ακολουθεί ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Αριστερά, τους  καλούμε να κάνουν το βήμα. Σε όσους ρωτούν και μόνοι τους προσπαθούν να δώσουν απάντηση:  Υπάρχει ελπίδα; Λέμε: Ναι υπάρχει! Και η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη του λαού με πιο δυνατό  ΚΚΕ. 

Εμείς σας απλώνουμε το χέρι, αλλά και σεις πρέπει να βάλετε δύναμη για να σηκωθούμε όλοι λίγο  ψηλότερα, με πιο δυνατό ΚΚΕ. 

Πάμε να σηκώσουμε το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά και για έναν ακόμα ιδιαίτερο λόγο που αφορά τις  ευρωεκλογές: Να στείλουμε από την Ελλάδα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης  των αγώνων, με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη!». 

Στη συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθυνε ο Βαγγέλης Κατσακούλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής  του ΚΚΕ και αντιδήμαρχος Πατρέων, που στάθηκε στον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ  διαχρονικά, χαρακτηρίζοντάς την «σύνδεσμο αρπακτικών» με πρόθυμους για την ψήφιση  αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων ευρωβουλευτές αστικών κομμάτων ανεξάρτητης  πολιτικής χροιάς, έτσι όπως και στις χώρες – μέλη της συμβαίνει. 

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που η ΕΕ έχει δημιουργήσει για τους εργαζόμενους και τους  λαούς της από κοινού με τις κυβερνήσεις των χωρών μελών της, καλώντας στις 9 Ιούνη να 

επιστρέψει η ελπίδα, με ένα πολύ δυνατό ΚΚΕ. «Η ιδεολογία μας είναι η δύναμή μας, αυτή μας  δυναμώνει, θα τους κάνουμε να ζουν με το φόβο της», επεσήμανε. 

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Αναστασία Τογιοπούλου, αντιδήμαρχος Πατρέων, που αφού  αναφέρθηκε στην πορεία της Ελλάδας στην ΕΕ -έτσι όπως αυτή προβλήθηκε από τα αστικά  κόμματα και η ίδια την έζησε και μέσα από το ΠΑΣΟΚ- με ό,τι αντιλαϊκές συνέπειες υπήρξαν απ’  αυτή την πορεία, κάλεσε σε όλους όσοι προβληματίζονται να στηρίξουν αποφασιστικά το ΚΚΕ. 

«Οφείλουμε να ρίξουμε τη βιτρίνα! Η ΕΕ, ήταν μια μεγάλη παγίδα για την ικανοποίηση  συμφερόντων των λίγων έναντι των πολλών και των αναγκών τους. Ένας είναι ο δρόμος σήμερα,  αυτός της αντίδρασης και μέσα από την ΕΕ και με την κόκκινη ψήφο στο ΚΚΕ που θα ανοίξει  δρόμους», ανέφερε, μεταξύ άλλων. 

Πάτρα, 14/5/2024