Με μια μεγάλη, σε όγκο και παλμό, συγκέντρωση εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής το εκλογικό κέντρο της «Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για το Δήμο Καλαβρύτων-Δύναμη δημιουργίας και προοπτικής», στον πεζόδρομο 25ης Μαρτίου στα Καλάβρυτα.
Πλήθος κόσμου από νωρίς το απόγευμα βρισκόταν έξω απ’ το εκλογικό κέντρο, απ’ το οποίο ήδη καθημερινά περνούν και ενημερώνονται εκατοντάδες δημότες του Δήμου Καλαβρύτων.
«Μπήκαμε σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο έχοντας στα χέρια μας τρία βασικά εφόδια», ανάφερε στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και επικεφαλής της παράταξης Θανάσης Παπαδόπουλος: «Τρία πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα που πιστοποιούν ότι η νίκη στις εκλογές που έρχονται δεν είναι παρά το πρώτο βήμα, η αφετηρία μιας νέας περιόδου ακόμα περισσότερων έργων, ακόμα περισσότερων παρεμβάσεων και ακόμα υψηλότερων στόχων σε κάθε Δημοτική Ενότητα και σε κάθε Δημοτική Κοινότητα».
Και όπως πρόσθεσε, αυτά τα τρία εφόδια είναι κατ’ αρχάς το πολυεπίπεδο έργο που συντελέστηκε τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Καλαβρύτων, είναι τα πρόσωπα που στελεχώνουν τον συνδυασμό και το καλά μελετημένο, ρεαλιστικό, στοχευμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα του συνδυασμού για την επόμενη περίοδο.
Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε μια σύντομη αναφορά στα έργα που ολοκληρώθηκαν ή δρομολογήθηκαν την τελευταία τετραετία επισημαίνοντας ότι «ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δημοτική αρχή δεν φρόντισε να εξασφαλίσει και να ‘τρέξει’ ταυτόχρονα έναν αριθμό έργων όπως αυτά που καταγράφονται και ‘τρέχουν’ σήμερα».
Κάνοντας ενδεικτική αναφορά σ’ έργα όπως η αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου, το νέο Δημαρχείο και το νέο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο, το σύστημα Τηλεμετρίας στο νερό, η αναμόρφωση του Πανελληνίου Ηρώου στην Αγία Λαύρα, το Κέντρο Πληροφόρησης στο Σπήλαιο των Λιμνών, τα έργα ύδρευσης στην Κλειτορία, η προετοιμασία για το Πλανητάριο και το Κέντρο Ιστορίας και Έρευνας, το νέο Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων και οι ενεργειακές αναβαθμίσεις στα σχολικά κτίρια σε Καλάβρυτα, Κλειτορία, Δάφνη, Πάος, Σκεπαστό και Ψωφίδα, η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, η αγορά του οικήματος του πρώην Ειρηνοδικείου Κλειτορίας και η επικείμενη αξιοποίηση του κ.α.
«Όλα αυτά δείχνουν τον καλό σχεδιασμό, την καλή δουλειά που γίνεται στο Δημαρχείο και οφείλω και πάλι, κι απ’ αυτό το βήμα, να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους υπαλλήλους μας, όλο το προσωπικό, για το γεγονός ότι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για ν’ ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις, επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.
Και πρόσθεσε: «Ένα άλλο σημείο στο οποίο θα ήθελα να σταθώ είναι ότι ακόμα και σ’ αυτές τις συγκυρίες, καταφέραμε να μην υπάρξει η παραμικρή επιβάρυνση στα νοικοκυριά του Δήμου, να μην μετακυληθεί στους δημότες η τεράστια αύξηση στα λειτουργικά κόστη, ιδίως απ’ το 2022 και μετά, με την έκρηξη των τιμών στην ενέργεια και στα καύσιμα. Ο στόχος μας ήταν ο Δήμος να μην ατονήσει στο έργο και στις λειτουργίες του αλλά και να μην μπει στο κάδρο της ακρίβειας που πιέζει -ειδικά σήμερα- τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς μας. Και το καταφέραμε».
Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαδόπουλος όλα αυτά θ’ αναλυθούν διεξοδικά το επόμενο διάστημα, τόσο στις περιοδείες του ίδιου όσο και στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του συνδυασμού που ξεκινούν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου απ’ την Δάφνη, συνεχίζονται στην Ψωφίδα την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, ύστερα στην Κλειτορία την Πέμπτη πριν τις εκλογές και ολοκληρώνονται με την μεγάλη συγκέντρωση την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στα Καλάβρυτα.