Μεγάλη φωτιά στην Τριταία Ερυμάνθου – Ηχεί διαρκώς το 112 – Μεγάλη η ταχύτητα της πυρκαγιάς – Για ποια χωριά ΒΙΝΤΕΟ

0
213

Η φωτιά ξεκίνησε στην περιοχή Μαστραντώνη του Δήμου Ερυμάνθου και το μέτωπο ξεπέρασε τα 10 χιλιόμετρα φτάνοντας στα όρια με την Ηλεία και το Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Συναγερμός για φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Μαστραντώνη, του δήμου Ερυμάνθου, στην Αχαΐα.

Μέχρι τις 3 το μεσημέρι, στην περιοχή έχει ηχήσει τρεις φορές το 112. Αρχικά δόθηκε εντολή εκκένωσης των χωριών Αγία Βαρβάρα και Ράχη με τους κατοίκους να μετακινούνται προς Κάλφα και Σκούρα αντίστοιχα. Επίσης, το 112 ήχησε για τρίτη φορά ζητώντας από τους κατοίκους να μετακινηθούν από τις περιοχές Σκούρα και Καρδάση προς τον Κάλφα.

Λίγο μετά τις 17.00, νέα ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας επισήμανε Δασική Πυρκαγιά στην Αχαϊα και καλεί μέσω ΜΜΕ αν βρίσκεστε στην περιοχή Γάλαρο Αχαΐας να απομακρυνθείτε προς Πόρτες. Στις 17.30, η κίνηση της πυρκαγιάς ήταν τόσο γρήγορη που ανάγκασε την Πολιτική Προστασία να στείλει νέο μήνυμα 112 ζητώντας από τους πολίτες να μετακινηθούν από τις Πόρτες προς τις Βελιτσές και από τον Κάλφα στην περιοχή Λάτα.

Στη μάχη της διαχείρισης της πυρκαγιάς έχει ριχτεί από την πρώτη στιγμή και η Αστυνομία. Με ανακοίνωσή της έγινε γνωστό πως διακόπηκε η κυκλοφορία στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου από Χανάκια μέχρι και Δουνέικα.

Το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς την Ηλεία. Μέχρι τώρα έχουν καεί μεγάλες εκτάσεις με δάσος και ελαιόδεντρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο της φωτιάς αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα και έχει προχωρήσει ακόμα και 10 χιλιόμετρα με την ένταση των ανέμων να είναι ισχυρή και να δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης και στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα, 27 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 

Φωτιά Ερύμανθος Φωτιά Ερύμανθος Φωτιά Ερύμανθος

 

Μάλιστα, λίγο μετά τις 15.00 ήχησε εκ νέου το 112 και καλούσε όσους βρίσκονται στην περιοχή της Ράχης Αχαΐας να απομακρυνθούν προς τη Σκούρα.

φωτιά 112

Πηγή: pelop.gr