Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 η Εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 08 Δεκεμβρίου 1943, στην ιστορική Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου

Το πρωί τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο από τον Ηγούμενο Καλλίνικο και ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Εκτελεσθέντων και ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.

Ολοκαύτωμα Καλαβρύτων, 8-9/12/1943, Οι βάρβαροι πέρασαν πρώτα από Κερπινή, Ρωγούς και Μέγα Σπήλαιο όπου έδειξαν τον πραγματικό τους εαυτό πριν μπουν στην πόλη των Καλαβρύτων. Δεν χάρισαν ζωή οι Γερμανοί δολοφόνοι ούτε σε παιδιά ούτε σε μοναχούς και δεν άφησαν απυρπόλητα σπίτια ούτε το ιστορικό Μοναστήρι του μεγάλου Σπηλαίου, του θρησκευτικού και εθνικού μνημείου της χώρας μας. Ετσι για να θυμόμαστε τον πολιτισμό τους.

Παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανταγωνιστικότητας κ. Ζαΐμης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Μαγκαφάς, ο Υποδιοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων κ. Μηχαλόπουλος, ο εκπρόσωπος του Α.Τ.Καλαβρύτων κος Τσούσης.