Ποιοι εκλέχθηκαν στο ΔΣ

Το Σάββατο 6 Απριλίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ολοκληρωθήκαν οι εργασίες του ιδρυτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας, όπου πήραν μέρος εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τους Αγροτικούς Συλλόγους Ερυμάνθου, Αιγίου «Μπακοπουλος-Ντρινιας» και Ωλενίας.

Στο συνέδριο, τις εργασίες χαιρέτησαν ο πρόεδρος του ΕΚ, Δημήτρης Μαρμούτας και ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής, Γιάννης Μαραβέγιας.

Τις διαδικασίες «άνοιξαν» οι πρόεδροι των τριών Αγροτικών Συλλόγων, που αναφέρθηκαν στην προσπάθεια συγκρότησης της Ομοσπονδίας, που «καρποφόρησε» ως αποτέλεσμα και συνέχεια των τελευταίων αγώνων των αγροτοκτηνοτρόφων πανελλαδικά, σε συντονισμό και με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας δεν είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε τώρα.

Όπως σημειώνεται σε αντίστοιχη ανακοίνωση: “Συνεχίζουμε την προσπάθεια οργάνωσης όλων των φτωχών αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων, μελισσοκόμων του τόπου μας σε ζωντανούς, δραστήριους Αγροτικούς Συλλόγους.

Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς του προηγούμενου διαστήματος σε όλη την Ελλάδα δείχνουν την αναγκαιότητα για αυτή την κίνηση. Οι αγώνες μας έχουν συνέχεια αποκτώντας μεγαλύτερη δυναμική. Η συγκρότηση της ομοσπονδίας αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στο συντονισμό των αγροτικών συλλόγων, στην οργάνωση των αγώνων μας.

Το νέο ΔΣ που εκλέχτηκε αναλαμβάνει τη μεγάλη ευθύνη να φέρει σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τις αποφάσεις αυτές. Στόχος είναι η οργάνωση του αγώνα σε ακόμα καλύτερες βάσεις σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που όπως φάνηκε και από τις φετινές κινητοποιήσεις, μπορεί να βάλει εμπόδια και να μετρήσει νίκες απέναντι στην πολιτική της ΕΕ, των αστικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων”.

Μετά και τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν, στο ΔΣ εκλέχτηκαν(αλφαβητικά) οι Χρήστος Αθανασόπουλος, Αθηνά Ηλιοπούλου, Αλέκος Θανόπουλος, Φώντας Κατσιδήμας, Γιώργος Μποδιώτης, Γιάννης Μποδιώτης και Κώστας Νιάχος και την εξελεγκτική επιτροπή οι Χρήστος Κουνέλης, Δημήτρης Πολυχρονόπουλος και Αντώνης Σκιαδάς.

Πηγή: pelop.gr