Πανελλήνια αίσθηση από τη συνέντευξη του Μητροπολίτη – «Πώς θα γινόταν σπουδαίος άνθρωπος ή παπάς αφού απέρριψε το Ευαγγέλιο του Κυρίου μας;» – «Προσευχόμαστε στον Θεό να μετανοήσει για το καλό της ψυχής του και της χώρας μας»

Η συνέντευξη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμου στο πασχαλινό «Trip» που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κάνει πανελλήνια αίσθηση, καθώς ο Σεβασμιώτατος έχει πει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα στον Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο.

Ενα από αυτά, όμως, που μπορούμε να σας αποκαλύψουμε σήμερα, προκειμένου να πάρετε μια πρώτη καλή γεύση από αυτά που θα διαβάσετε προσεχώς, είναι το σχόλιο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιάλειας στο θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών για τον σταυρό που αποκάλυψε ο Στέφανος Κασελάκης ότι εμφανίστηκε στην κολυμπήθρα που τον βάφτισε ο Αγιος Ιάκωβος Τσαλίκης.

«Ακουσα όσα είπε ο Στέφανος Κασελάκης κατά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο ότι όταν βαφτίστηκε σχηματίστηκε ένας σταυρός από λάδι και ο Αγιος Ιάκωβος είπε στους γονείς του ότι αυτός είτε παπάς θα γίνει είτε πολύ σπουδαίος» ανέφερε ο Σεβασμιώτατος και πρόσθεσε με νόημα: «Οταν ο ιερέας βαφτίζει ένα παιδί λέει τρεις φορές το ”Πρόσχωμεν” και κάνει το σημείο του σταυρού στο νερό. Αν στον κ. Κασελάκη σχηματίστηκε ο σταυρός, σε εμάς τι σχηματίζεται; Το σφυροδρέπανο; Αφού το λάδι μέσα στο νερό στην κολυμπήθρα σχηματίζεται ούτως ή άλλως σε σχήμα σταυρού από την κίνηση του ιερέα. Σε όλους έτσι σχηματίζεται, πώς μπορεί μετά ο κ. Κασελάκης να μεταφέρει τέτοια πράγματα, ότι μπορεί δηλαδή να είναι μήνυμα από τον Θεό να γίνει ή παπάς ή σπουδαίος άνθρωπος;

Αλλά πώς θα γινόταν κάτι τέτοιο, πώς θα γινόταν ας πούμε παπάς, αφού απέρριψε το Ιερό Ευαγγέλιο με τις προσωπικές του επιλογές; Αφού παντρεύτηκε -όπως το λέει ο ίδιος- άνδρα, κάτι που απαγορεύει ρητά ο Νόμος του Θεού. Αφού δεν πιστεύει σε αυτό, δεν πιστεύει στον Νόμο του Θεού, πώς τα λέει αυτά τα πράγματα; Και πώς βγήκε και διάβασε το Σύμβολο της Πίστης; Πώς είπε το “Πιστεύω”; Αφού όταν πιστεύεις σε μια πίστη, δεν πιστεύεις μεμονωμένα, όπως θες εσύ, αλλά εξ ολοκλήρου. Προσευχόμαστε στον Κύριο να μετανοήσει για το καλό της ψυχής του και της χώρας μας. Αν κι εφόσον μετανοήσει, θα τον δεχθώ κι εγώ…».

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 13/12/2023

Απλά για την ιστορία, να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι η τελευταία φορά που ο Στέφανος Κασελάκης και ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος βρέθηκαν από κοντά ήταν πέρυσι στις 13 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια του εορτασμού του καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, έχοντας έναν τυπικό χαιρετισμό τόσο εντός εκκλησίας όσο και στον Τόπο Θυσίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ «TRIP»

Οπως καταλαβαίνει κανείς, η παραπάνω τοποθέτηση του Μητροπολίτη Ιερώνυμου θα συζητηθεί. Και φανταστείτε ότι έχει πει πολλά περισσότερα σε αυτά που θα διαβάσετε σε μερικές ημέρες από τώρα στο πασχαλινό «Trip». Οχι μόνο για τον Στέφανο Κασελάκη και για το αν θα τον δεχθεί ή όχι στην Εκκλησία, αλλά και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, για την πολιτική που ασκείται σήμερα σε διάφορους τομείς στη χώρα μας και φυσικά για το επίμαχο νομοσχέδιο για τον «γάμο των ομοφυλόφιλων» όπως το αναφέρει και ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος. Λίγη υπομονή…

Πηγή: pelop.gr