Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις, θα εξακολουθουμε να αγωνιζόμαστε για καλύτερη καθημερνότητα με περισσότερη ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές της πατρίδας μας.

Το φως των Θεοφανείων στέλνει ένα ισχυρο μήνυμα ελπίδας για τον τόπο μας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων στα Χανιά.

«Και καθώς βρισκόμαστε στην αυγή του 2024 έχουμε το δικαιώμα να ατενίζουμε το μελλον με περισσότερη αισιοδοξία και περισσότερη αυτοεκτίμηση» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε «οι δυσκολίες δεν λείπουν, από τις μεγάλες γεωπολιτικές κρίσεις στη γειτονιά μας, την εισαγόμενη ακρίβεια και είμαστε στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπισή τους».

Έστειλε, δε, το μήνυμα ότι «θα εξακολουθουμε να αγωνιζόμαστε για καλύτερη καθημερνότητα για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, μια οικονομία που αναπτύσεται γρήγορα που δημιορυγεί καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, μια ποιοτική δημόσια παιδεία, μια καλή υγεία για όλους με περισσότερη ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές της πατρίδας μας».
«Παράλληλα θα είμαστε σε επιφυλακή και για εποχιακά προβλήματα όπως η έξαρση της γρίπης και του κορωνοϊού γι’ αυτό και εμβολιαζόμαστε και προστατευόμασε και προστατεύουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε:

«Εύχομαι σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα απανταχού της γης καλή χρόνια και φώτιση, υγεία, χαρά σε όλους τους αγαπημένους σας».

Στο Ενετικό Λιμάνι ο καθαγιασμός των υδάτων στα Χανιά

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ στη συνέχεια μετέβη στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, συνεχάρη τους τολμηρούς που βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν τον σταυρό ενώ μαζί του ήταν ο γιος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

xania-3
xania-2
mitsotakis_gios9
mitsotakis_gios10

Ο πρωθυπουργός έδωσε και από ένα σταυρουδάκι στους κολυμβητές που έπιασαν τον σταυρό.

Θεοφάνια στα Χανιά 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, τους βουλευτές του νομού της ΝΔ Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, με τον οποίο αναμένεται να συζητήσουν για τις κρίσεις σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία αλλά και για την προμήθεια F-35 από την Ελλάδα.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσία Μητσοτάκη στα Χανιά

theofania-xania-mitsotakis9
theofania-xania-mitsotakis10-740x420
theofania_mitropoli_mitsotakis8
theofania_mitropoli_mitsotakis13

Ο καλός καιρός βοήθησε τους τολμηρούς που αποφάσισαν να τηρήσουν το έθιμο των Θεοφανίων και να βουτήξουν στα κρύα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον σταυρό που έριξε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.

theofania-xania-2024-1
theofania-xania-2024-2
theofania-xania-2024-3-1
theofania-xania-2024-4

Πηγή: protothema.gr