Στον μισό αιώνα πολιτικής παρουσίας του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας εστιάζει στο αφιέρωμά του το νέο, 75ο  τεύχος του Περιοδικού της Βουλής «Επί του… περιστυλίου!».

Ειδικότερα, και με αφορμή το πρόσφατο 15ο  Συνέδριο, καταγράφονται οι ζυμώσεις για την ίδρυσή της ΝΔ, διερευνάται η προέλευση του ονόματος, παρουσιάζεται το χρονικό όλων των συνεδρίων του κόμματος, καθώς και τα περιστατικά των κατά καιρούς διασπάσεων και αποχωρήσεων.

Ξεχωριστό μέρος του αφιερώματος καταλαμβάνει η διερεύνηση του φαινομένου της πολιτικής αντοχής που επέδειξε η Νέα Δημοκρατία σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο και ιδιαίτερα στην κρίση των μνημονίων. Απάντηση στο ερώτημα δίνουν οι Πανεπιστημιακοί Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Θανάσης Διαμαντόπουλος και Γιάννης Καραγιάννης. 

Στο υπόλοιπο θεματολόγιο ξεχωρίζουν:

Στην ενότητα του Κοινοβουλευτικού Έργου

  • Η ψήφισή του νέου νόμου για τη φορολόγηση των πολυεθνικών ομίλων.
  • Η ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για όσα αναφέρει  η Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
  • Η πορεία της διαπραγμάτευσης που αφορά στη μεταρρύθμιση του δημοσιονομικού πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Η πορεία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η πορεία των ελληνικών Τραπεζών.
  • Ο νέος νόμος και οι αλλαγές που επιφέρει στο δημόσιο σύστημα υγείας. 

Στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας, οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν ρεπορτάζ για:

  • Τις συναντήσεις της Προέδρου τη Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων, Ντόρας Μπακογιάννη. 
  • Την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Βουλή η Πρόεδρος της Σλοβενίας Nataša Pirc Musar.

Τέλος, στην ενότητα του Πολιτισμού κυριαρχεί ένα ρεπορτάζ για το κινηματογραφικό «ποτρέτο» του πολιτικού και ευεργέτη Ευάγγελου Αβέρωφ καθώς και η εκδήλωση του Ιδρύματος της Βουλής, στο πλαίσιο της έκθεσης «Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη».