Μία ακόμα σημαντική διάκριση σε πανελλαδικό επίπεδο για τα πεπραγμένα της στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη πέτυχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς βραβεύτηκε στην αναγνωρισμένη εκδήλωση των βραβείων BRAVO Sustain Ability 2023 από τον Οργανισμό Quality Net Foundation.

Την τιμητική διάκριση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Ίδρυμα Γουλανδρή στην Αθήνα, παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Λάμπρος Δημητρογιάννης, παρουσία πολλών θεσμικών εκπροσώπων της χώρας.

Η διάκριση αφορούσε τις πολιτικές της Δυτικής Ελλάδας για την ενίσχυση και ενθάρρυνση της Πράσινης Επιχειρηματικότητας και της Βιώσιμη Ανάπτυξης, και προήλθε ύστερα από αξιολόγηση 72 κριτών που εκπροσωπούν πανεπιστημιακούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς, αλλά ψηφοφορία άνω των 30.000 ενεργών πολιτών.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν ο μόνος φορέας Αυτοδιοίκησης που βραβεύτηκε στο πυλώνα της Διακυβέρνησης, κάτι που σχολιάστηκε θετικά από όλους τους παρευρισκόμενους.

Η Περιφέρεια τιμήθηκε μεταξύ άλλων για :

  • Την συνεισφορά της στην ανάδειξη της Βιώσιμης Ανάπτυξης και των τομέων της.
  • Την μετατροπή της σε Κόμβο Πράσινης Επιχειρηματικότητας και Δίαυλο Αειφόρου Ανάπτυξης.
  • Την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία εκατοντάδων πράσινων επιχειρήσεων με ισχυρό αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα.
  • Την αξιοποίηση στο έπακρο όλων των διαθέσιμων πόρων και τη μείωση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

Κατά την παραλαβή της διάκρισης ο κ. Δημητρογιάννης ανέφερε: «Η Δυτική Ελλάδα ήταν για πολλά χρόνια μια από τις πιο υστερημένες περιοχές της χώρας, αλλά τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει. Με επιμονή και υπομονή αποφασίσαμε να δώσουμε μια νέα ταυτότητα στην περιοχή μας και να την καταστήσουμε πρωτοπόρα αναδεικνύοντας νέα πεδία προς όφελος των συμπολιτών μας. Είμαστε περήφανοι που οι προσπάθειές μας στέφονται από επιτυχία και σίγουρα αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο να προχωρήσουμε ακόμα πιο δυναμικά στο μέλλον». 

Σημειώνεται πως τα βραβεία BRAVO αποτελούν έναν ετήσιο θεσμό, αναδεικνύοντας πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Κοινωνία και την Οικονομία και συνδέονται με τους Παγκόσμιους Στόχους του Ο.Η.Ε. 

Φέτος πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας, Ενέργειας-Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής.