Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η καταμέτρηση των ψήφων στην Γ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Δυτικής Ελλάδος, που κλήθηκε να ψηφίσει για το νέο Δ.Σ. της τρέχουσα πενταετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Καλαβρύτων και νυν πρόεδρος της ΠΕΔ Θανάσης Παπαδόπουλος έλαβε 59 ψήφους με τον Σπύρο Κωνσταντάρα, δήμαρχο Θέρμου, να λαμβάνει 51 και τον δήμαρχο Πατρέων Κ. Πελετίδη να λαμβάνει 26.

Οι έδρες κατανέμονται ως εξής: Εννέα έδρες παίρνει ο νικητής των εκλογών, οκτώ η παράταξη του κ. Κωνσταντάρα και τέσσερις ο δήμαρχος της Πάτρας. Το αποτέλεσμα θεωρείται λίγο έως πολύ αναμενόμενο με δεδομένη την κυριαρχία των κεντροαριστερών αυτοδιοικητικών δυνάμεων στην Αχαΐα.

Το νέο Δ.Σ. θα συνεδριάσει για την εκλογή προέδρου και με δεδομένη την στάση της παράταξης Πελετίδη (λευκό), αναμένεται η επανεκλογή του κ. Παπαδόπουλου στη θέση του προέδρου.

Πηγή: www.agriniopress.gr

Στις χθεσινές αρχαιρεσίες-θρίλερ, ο συνδυασμός του κ. Παπαδόπουλου έβγαλε 9 συμβούλους έναντι 8 του κ. Κωνσταντάρα από τις συνολικά 21 θέσεις του νέου ΔΣ. Και τις άλλες 4 θέσεις πήρε ο Κώστας Πελετίδης.

Από τους 138 που ψήφισαν, ο συνδυασμός του Θ. Παπαδόπουλου πήρε 59 ψήφους, ο Σπ. Κωνσταντάρας 51 και ο Κ. Πελετίδης 26.

Το θρίλερ, σε έδρες, κρίθηκε σε 8 ψήφους διαφορά! Ο κ. Παπαδόπουλος κατάφερε να κρατήσει τα ηνία της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας παρότι αρκετοί πίστευαν πως θα έχανε τη μάχη από τον «γαλάζιο» αντίπαλό του.

Μέχρι και χθες το απόγευμα, πριν την ψηφοφορία, τα προγνωστικά έλεγαν πως πάμε για βραδιά-θρίλερ, όπου ή ο Παπαδόπουλος ή ο Κωνσταντάρας θα κέρδιζαν με μια ψήφο διαφορά. Και τελικά αυτό συνέβη.

Με δεδομένο ότι ο Κ. Πελετίδης θα ψηφίσει, όπως και το 2019, λευκό, θα επανεκλεγεί ο Θαν. Παπαδόπουλος πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας έγινε χθες στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα.

Συνολικά ψήφισαν 138 αυτοδιοικητικοί από τη Δυτική Ελλάδα για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Στο νέο ΔΣ εκλέχτηκαν 10 δήμαρχοι και 11 δημοτικοί σύμβουλοι δήμων από όλη τη Δυτική Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι ενώ θα μπορούσαν να έχουν καταθέσει υποψηφιότητα 13 δήμαρχοι, δήλωσαν 10.

Τα 21 νέα μέλη του ΔΣ θα εκπροσωπήσουν τη Δυτική Ελλάδα, από κοινού με τους 19 δημάρχους, στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Από το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Δυτικής Ελλάδας», με επικεφαλής τον δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο, εξελέγησαν στο νέο ΔΣ οι εξής:

Δήμαρχοι:

Γρ. Αλεξόπουλος (Δυτικής Αχαΐας),

Δημ. Καλογερόπουλος (Αιγιαλείας),

Γιάνν. Λέντζας (Ανδραβίδας- Κυλλήνης),

Θοδ. Μπαρής (Ερυμάνθου),

Θαν. Παπαδόπουλος (Καλαβρύτων),

Χρ. Χριστοδουλόπουλος-Ηλιδας.

Δημοτικοί Σύμβουλοι: Γ. Αποστολάκης (Ακτιου – Βόνιτσας),

Θοδ. Λώλος (Ζαχάρως) και κλήρωση μεταξύ των ισοψηφισάντων Ιω. Αργυρόπουλου (Πύργου), Παν. Κατσούλη (Μεσολογγίου).

Από το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση» εξελέγησαν:

Δήμαρχοι:

Σπ. Διαμαντόπουλος (Μεσολογγίου),

Σπ. Κωνσταντάρας (Θέρμου),

Ιω. Τριανταφυλλάκης (Ξηρομέρου).

Δημοτικοί σύμβουλοι: Κώστας Σβόλης (Πατρέων),

Χρήστος Γούτος (Αιγιαλείας),

Α. Μαρίνος (Πηνειού),

Ι. Φαρμάκης (Αγρινίου),

Σκορδόπουλος (Αγρινίου).

Από την παράταξη του Κώστα Πελετίδη «Λαϊκή Συσπείρωση» εξελέγη ο Κ. Πελετίδης (δήμαρχος Πατρέων).

Πηγή: pelop.gr