Στην πόλη των Σερρών περιόδευσε το μεσημέρι της Κυριακής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Συνομίλησε με πολίτες και κατόπιν συναντήθηκε με τη δήμαρχο Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Τους 24 από τους τελευταίους 36 μήνες η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο πληθωρισμό στα τρόφιμα σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 27 κρατών της ΕΕ. Αυτή η αποτυχία φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Του προτείναμε να κάνει Ενιαία Αρχή Καταναλωτών. Καταθέσαμε πρόταση νόμου στη Βουλή, το αρνήθηκε. Του προτείναμε πολλούς ελέγχους, μεγάλα πρόστιμα, ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ και της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ούτε αυτό έγινε.

Του προτείναμε μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Μας λέει ότι θα θιγεί ο προϋπολογισμός. Ναι, αλλά τα ποσά που προτείνουμε, είναι από τα υπερέσοδα του προϋπολογισμού από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον ΦΠΑ, που πέρυσι ήταν 1,6 δισεκ. ευρώ.

Και πριν από λίγο ακούσαμε να λέει – μετά από τρία χρόνια που τον πιέζουμε – ότι θα επαναδιαπραγματευθεί κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης για την στεγαστική κρίση.

Θέλω να θυμίσω στον ελληνικό λαό ότι τα ενοίκια έχουν αυξηθεί 42% για τις οικογένειες και 51% για τους φοιτητές τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Προτείναμε προγράμματα κοινωνικών κατοικιών στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, δεν έκανε τίποτα. Μάλιστα, μου έλεγε ότι δεν ξέρω καλά τα ευρωπαϊκά θέματα. Όταν η Πορτογαλία έβαλε στο Ταμείο Ανάκαμψης 26.000 κατοικίες, η Ισπανία 10.000 κατοικίες, η Ιταλία 11.000 κατοικίες και ο κ. Μητσοτάκης – περιφρονώντας τους πολίτες – μόλις 100, 70 στην Αθήνα και 30 στην Θεσσαλονίκη.

Όλα αυτά δείχνουν ότι κανένα από τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη νέα γενιά, τους αδύναμους Έλληνες και τη μεσαία τάξη, δεν ήταν προτεραιότητά του.

Και τώρα, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, έρχεται να πετάξει ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Εμείς συνεχίζουμε στη γραμμή του ορθού λόγου, του προγράμματος, της προόδου, γιατί προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, με ισχυρό κοινωνικό μοντέλο, που θα μειώσει τις ανισότητες και θα δώσει ισχυρή ελπίδα και προοπτική στις νεότερες γενιές».

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα, απάντησε:

«Είμαι πολύ αισιόδοξος, γιατί παντού συναντώ ανθρώπους που καταλαβαίνουν ότι την επόμενη Κυριακή πρέπει να υπάρχει ένα μήνυμα απέναντι στην ασυδοσία, την ατιμωρησία και τη διαφθορά της σημερινής κυβέρνησης.

Και αυτό πρέπει να είναι μήνυμα για ισχυρή, σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση. Όχι στην αντιπολίτευση του Tik Tok που είναι θείο δώρο για τον κ. Μητσοτάκη.

Επίσης, είμαι αισιόδοξος, γιατί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο το δικό μας κόμμα, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες, ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας, ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που εκπροσωπεί η Νέα Δημοκρατία ήταν το κόμμα της κυρίας Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε, που επέβαλε τη σκληρή λιτότητα στην Ευρώπη την οποία πλήρωσε πανάκριβα ο ελληνικός λαός.

Άρα, οι πολίτες έχουν αυτή την φορά πολλούς λόγους να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ».