Arrival of the political party leaders of Greece, at the Presidential Mansion, to be part in a meeting with President of Greece, after the failure to form a government in Athens, Greece on May 24, 2023. / Αφίξεις των πολιτικών αρχηγών για το συμβούλιο με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έπειτα από την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα, 24 Μαΐου 2023.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Box Out» της CRETA Τηλεόραση με τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουντή παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ενόψει των επερχόμενων ευρωεκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτίμησε ότι «το επίδικο είναι η Ευρώπη να ενωθεί περισσότερο και να αποκτήσει αυτοδυναμία σε θέματα ασφάλειας και άμυνας. Ώστε να μη νιώθει ανασφάλεια ο ελληνικός λαός απέναντι στην Τουρκία και να γνωρίζει ότι, εάν συμβεί κάτι, ο ευρωστρατός και η ενιαία εξωτερική πολιτική θα είναι αποτρεπτικά όπλα. Ως εκ τούτου, καλό θα ήταν οι πολίτες να στηρίξουν κόμματα που θέλουν η ευρωπαϊκή ενοποίηση να γίνει γρηγορότερα και σε πολλά πεδία, όχι μόνο στην οικονομία».

Τόνισε, παράλληλα, ότι «είμαστε σε μία εποχή όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι ανισότητες μεγεθύνονται. Τα χρήματα δεν τα έχουν τα προηγμένα δημοκρατικά κράτη αλλά αυταρχικά καθεστώτα. Χρειάζεται ξανά ένα συλλογικό πνεύμα,ώστε στο επίκεντρο της πολιτικής να είναι ο άνθρωπος, τα δικαιώματά του, η υγεία, η παιδεία».

Έκανε, στη συνέχεια, αναφορά στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την αποδυνάμωση του κράτους δικαίου στη χώρα μας δίνοντας έμφαση στην τραγωδία των Τεμπών και το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποδεικνύει ότι Ευρωβουλευτές όλων των πολιτικών αποχρώσεων ζητούν να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα για να αλλάξει ρότα. Διότι η Ευρώπη έχει κάποιες αξίες: τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο κράτος δικαίου και στη διάκριση των εξουσιών. Όταν στην Ελλάδα της δημοκρατίας υπάρχουν κάποιοι που τις καταπατούν,το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κάνει τα στραβά μάτια για να μην την πληρώσει ο κ. Δημητριάδης ή ο κ. Καραμανλής; Εγώ θα αγωνιστώ για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε για την ανάγκη να αλλάξουμε το πολιτικό μας υπόδειγμαΗ οικογενειοκρατία, η αδιαφάνεια και το ρουσφέτι επικρατούν ακόμη. Δηλαδή, ό,τι μας έφερε στα μνημόνια ζει και βασιλεύει και μετά τα μνημόνια».

«Η αγωνία μου είναι να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, γι’ αυτό αλλάζω και ανανεώνω το ΠΑΣΟΚ και δεν δέχομαι πελατειακές συμπεριφορές.Πρέπει επιτέλους τα κόμματα να γίνουν υγιείς οργανισμοί, κύτταρα της δημοκρατίας» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τους προσωπικούς του στόχους στην πολιτική σκηνή, ο Νίκος Ανδρουλάκης εξήγησε:«Όλοι μιλούν για ανάπτυξη και σήμερα έχουμε φτάσει να ξεπουλιέται η περιουσία του ελληνικού λαού σε πλούσιους ξένους. Για μένα αυτό δεν είναι ανάπτυξη, αλλά υπανάπτυξη.Όλοι μιλούν για δημοκρατία. Δημοκρατία είναι να έχουμε αυτό το έγκλημα στα Τέμπη και να έρχονται εδώ οι γονείς των παιδιών και, αντί να απολογείται η Κυβέρνηση, να επιτίθεται στους γονείς;Για μένα αυτά πρέπει να αλλάξουν και θέλω την πολιτική δύναμη για να το κάνω.Δεν θα απογοητεύσω τον ελληνικό λαό, πρώτον, γιατί τα πιστεύω βαθιά αυτά που θέλω να κάνω και, δεύτερον, διότι δεν φιλοδοξώ να δημιουργήσω ένα νέο “κυβερνητικό imperium”. Δεν με ενδιαφέρει και το θεωρώ καταστροφικό. Όσοι το κάνουν είναι επικίνδυνοι».

Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για «λουκέτο» δύο μηνών στα γήπεδα της Super League, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι δεν απέφερε κάποια αλλαγή, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για «δια βίου αποκλεισμό σε όποιον εμπλέκεται σε οποιοδήποτε περιστατικό οπαδικής βίας. Εάν επιβληθεί αυτό σε χούλιγκαν, το μήνυμα θα είναι να μην ακολουθούν τα παιδιά αυτές τις συμμορίες, διότι θα χάσουν τη δυνατότητα και τη χαρά να ξαναδούν την αγαπημένη τους ομάδα».

«Πώς μπορεί ο πολίτης να νιώσει ασφάλεια, όταν βλέπει το κράτος να επιτρέπει σε χούλιγκαν να διασχίζουν τα Βαλκάνια και να δολοφονούν στο κέντρο της Αθήνας ή όταν υπάρχουν συμμορίες που χτυπιούνται υπό την ανοχή αθλητικών παραγόντων και της ίδιας της πολιτείας; Έχουμε τόσες φορές ψηφίσει νόμους, αλλά δεν εφαρμόζονται», επεσήμανε.

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκάλυψε στον Βασίλη Σκουντή ότι πριν από λίγες ημέρες έπαιξε μπάσκετ για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του τον Σεπτέμβριο του 2022 και δεν έκρυψε τη χαρά του, καθώς«μέσα από τον αθλητισμό ξεχνιέσαι, “ταξιδεύεις” και εκτονώνεται η ένταση της καθημερινότητας. Το μπάσκετ μου αρέσει διότι είναι ένα ομαδικό σπορ και μπορεί εύκολα να βρεθεί μία παρέα και να περάσει ευχάριστες ώρες».