«Στηρίζουμε αναφανδόν τη λύση ενός ενιαίου κράτους που θα βασίζεται σε μια διζωνική δικοινωνική ομοσπονδία», υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών.

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στα πλαίσια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο κ. Γεραπετρίτης νωρίτερα παρευρέθηκε σε εκδήλωση ελληνοαμερικανών ενώσεων και αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Κύπρος είναι προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

«Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής σε σχέση με την Κύπρο, η οποία είναι κορυφαία μας προτεραιότητα σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. «Είμαστε πλήρως ευθυγραμμισμένοι με την κυπριακή κυβέρνηση όσον αφορά την προώθηση της ιδέας μιας ενωμένης Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

«Στηρίζουμε αναφανδόν τη λύση ενός ενιαίου κράτους που θα βασίζεται σε μια διζωνική δικοινωνική ομοσπονδία. Σχέδια για λύση δύο κρατών είναι εκτός συζήτησης», κατέληξε ο κ. Γεραπετρίτης.

Πηγή: protothema.gr