Σημαντικός ο ρόλος του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος στηρίζει τον πρωτογενή τομέα και της γαστρονομικές επιδείξεις που αναδεικνύουν τον πλούτο της τοπικής Κοινωνίας.

Αυτό το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Σεπτεμβρίου όσοι βρίσκεστε στη ΔΕΘ θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να βρεθείτε σε ένα εξωτικό ταξίδι με οδηγό τις γεύσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας!

Μεταξύ 13:00-15:00 επισκεφθείτε το περίπτερο 17, stand 5, για να παρακολουθήσετε το πιο μοναδικό μαγειρικό session που “παντρεύει” τον αλιευτικό πλούτο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την ιαπωνική κουζίνα.

Το nori στα maki rolls αντικαθίσταται από αμπελόφυλλα και “γεμίζεται” με λαβράκι από την λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, τo inside out παρασκευάζεται με γαριδάκι Ψαθοπύργου, τα nigiri γίνονται με χέλι από το Μεσολόγγι και τσιπούρα από το Αιτωλικό, ενώ οι πέστροφες του Πλανητέρου Καλαβρύτων “κόβονται” σε sashimi στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μια γαστριμαργική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!

Ο πρωτογενής τομέας παρέχει σημαντική συνεισφορά στο ακαθάριστο προϊόν της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ), σε ποσοστό μεγαλύτερο από άλλες ελληνικές Περιφέρειες και έχει μεγάλη συμβολή στην διατήρηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο.