
Την περασμένη Τετάρτη 9/4/2025 στην Ολομέλεια της Βουλής και στο πλαίσιο συζήτησης επί σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, τοποθετήθηκε σχετικώς, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΙΚΗΣ, ο βουλευτής Αχαΐας, κ. Σπυρίδων Τσιρώνης.
Στην αρχή της ομιλίας του ο Βουλευτής αναφέρθηκε στους δασμούς, τους οποίους επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στα προϊόντα που εισάγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η τελευταία φάνηκε απροετοίμαστη, απέναντι στις εξαγγελίες του Αμερικανού Προέδρου, μολονότι εκείνος είχε προϊδεάσει εδώ και καιρό για τις προθέσεις του. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο κ. Τσιρώνης, απέδειξε για άλλη μια φορά πως δεν είναι ένωση, καθώς κάθε κράτος μέλος θα κληθεί να διαπραγματευτεί από μόνο του την μείωση των δασμών, ενόσω οι Βρυξέλλες εξαντλούν τη διαπραγματευτική τους ισχύ σε μεγαλοστομίες κατά του Αμερικανού Προέδρου.
Συνεχίζοντας ο Βουλευτής της ΝΙΚΗΣ έθεσε το ερώτημα: «Με τι μούτρα», όπως λέει και ο λαός μας, θα πάει ο Πρωθυπουργός να διαπραγματευτεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο, τη στιγμή που ταυτίστηκε πλήρως με τις επιλογές του πολιτικού αντιπάλου του, Μπάιντεν, και άφησε τις Πολιτικές των Βρυξελλών να εξοντώσουν την ελληνική αγροτιά και να καταντήσουν τη χώρα σερβιτόρο και καθαρίστρια ενός ξενοδοχείου, του οποίου βασικοί πελάτες είναι η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία, χώρες που αυτή τη στιγμή αποτελούν κόκκινο πανί για την Αμερικανική Κυβέρνηση;
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Τσιρώνης πρότεινε μία σειρά μέτρων αντιμετώπισης της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης, που έχει διαμορφωθεί:
Πρώτον, πρέπει να μπει φρένο στην «πράσινη» παράνοια. Οι πολιτικές χρειάζεται να είναι εναρμονισμένες με τις οικονομικές δυνατότητες της κάθε χώρας και να μην θέτουν σε κίνδυνο την ενεργειακή αυτάρκεια. Δεύτερον, η Κυβέρνηση πρέπει να πάψει να υποστηρίζει τις αιμοβόρες πολιτικές της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι οποίες στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των οικονομικών τους συμφερόντων από τις βιομηχανίες όπλων. Τρίτον, θα πρέπει άμεσα να πιέσει για την άρση των κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία, οι οποίες κυρώσεις στέρησαν από την οικονομία μας τόσο τις εξαγωγές προς τη χώρα αυτή, όσο και το σημαντικό μερίδιο που έχουν οι Ρώσοι τουρίστες στον τουρισμό μας. Τέταρτον, επιτέλους να βάλει ως κορυφαίο στόχο της χώρας μας την έναρξη των εξορύξεων υδρογονανθράκων, πράγμα το οποίο κρύβεται στα συρτάρια των Κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες.