Ανάδειξη και ενίσχυση του Πρωτογενούς Τομέα φέρνει η Ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια.
Ο Γιάννης Τρουπής στη σύσκεψη του ΥπΑΑΤ για τα Αγροτικά Τμήματα

Για τη λειτουργία ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού και πλούσιου σε πληροφορίες, Μητρώου Αγροτών, ενημερώθηκαν, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων της χώρας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη.
Πρόταση του Υπουργού είναι η λειτουργία ξεχωριστού Μητρώου Αγροτών το οποίο θα ενημερώνεται από το ΥπΑΑΤ και η διαχείριση θα γίνεται από τα Επιμελητήρια.
Στην ανοικτή αυτή διαβούλευση μετείχαν, με φυσική παρουσία στην Καρδίτσα αλλά και διαδικτυακά, 50 εκπρόσωποι από τα 59 Επιμελητήρια της χώρας οι οποίοι αντιμετώπισαν θετικά τις προτάσεις του ΥπΑΑΤ.
Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής κατά την τοποθέτηση του ανέφερε ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας είναι από τα πρώτα Επιμελητήρια που έχουν ενδιαφερθεί για τα αγροτικά τμήματα.
Στόχος της ρύθμισης που έρχεται στη Βουλή, όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της σύσκεψης, είναι να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα και να προσφέρει γνώσεις στους αγρότες, μέσα από την ανάπτυξη προγραμμάτων της ΕΕ.
“Εμπιστευόμαστε τον επιμελητηριακό κόσμο, τα Επιμελητήρια της χώρας και τις διοικήσεις τους και σε συνεργασία με τον αρμόδιο για τα Επιμελητήρια Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα προχωρήσαμε σε μια διάταξη που περιλαμβάνει τη δημιουργία Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας, αναφέρει σε δηλώσεις του ο ΥπΑΑΤ κ. Αυγενάκης