Για πρώτη φορά στη χώρα μας, εφαρμόστηκε σε δρόμο μια νέα καινοτόμος τεχνική για τις γραμμές διαγράμμισης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαγράμμισης στη Λεωφόρο Συγγρού από την Περιφέρεια Αττικής με την εφαρμογή μίας νέας καινοτόμου τεχνικής, η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα.

Ειδικότερα τα έργα που ολοκληρώνονται άμεσα, βασίζονται στη χρήση νέων ειδικών ψυχροπλαστικών υλικών τα οποία έχουν δύο βασικά πλεονεκτήματα. Αφενός προσφέρουν στις γραμμές διαγραμμίσεις μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και αφετέρου υψηλότερο βαθμό φωτεινότητας και αντανακλαστικότητας της οριζόντιας σήμανσης.

γραμμέςΕπισημαίνεται πως οι υπηρεσίες της Περιφέρεια Αττικής θα προβούν στην εφαρμογή της μεθόδου αυτής καθολικά στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, εφόσον διαπιστωθεί ότι με αυτή τη μέθοδο, που πιλοτικά θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά και στις κατά μήκος διαγραμμίσεις, υπάρχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στη διάρκεια ζωής και τη βελτίωση της ποιότητας των διαγραμμίσεων στους δρόμους της Αττικής. Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να εφαρμοσθεί ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η διάστρωση νέου ασφαλτοτάπητα και αναγκαστικά πρέπει να γίνει συντήρηση της διαγράμμισης σε υφιστάμενους (παλαιούς) ασφαλτοτάπητες.

Σε ποιους δρόμους θα δούμε νέες διαγραμμίσεις

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας εκτός από τη Λ. Συγγρού, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαγράμμισης στις εξής κεντρικές οδικές αρτηρίες:

  • Λ. Πειραιώς
  • Λ. Βασ. Σοφίας
  • Φειδιππίδου
  • Μεσογείων
  • Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου από το Χαϊδάρι μέχρι την Ελευσίνα

γραμμές

Πηγή: 4troxoi.gr