Ο αριθμός των νόμιμων και παράνομων όπλων που υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα «τρομάζει»

Τα αλλεπάλληλα φονικά στη χώρα «διευκολύνονται» από τα παράνομα κατά βάση όπλα, που έχουν στη διάθεσή τους οι δράστες.
Η ανησυχία στα ηγετικά κλιμάκια της ΕΛΑΣ είναι έκδηλη, γιατί τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι η αύξηση της εγκληματικότητας βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με το όργιο της εύκολης απόκτησης όπλου από τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε μία από τις τελευταίες συνδιασκέψεις με τους επιθεωρητές και τους αστυνομικούς διευθυντές όλων των νομών της χώρας, ζήτησε να πάψει η ΕΛΑΣ να χορηγεί άδειες οπλοφορίας για «ψύλλου πήδημα». Η εντολή εδόθη, διότι ένεκα του αυξημένου αισθήματος ανασφάλειας έχουν πολλαπλασιασθεί οι πολίτες που αιτούνται να οπλοφορούν νόμιμα.

Ειδικότερα, στη Δυτική Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο οι αιτήσεις για άδεια οπλοφορίας ή για την ανανέωσή της παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 20%. Είναι δε, φορτικές οι πιέσεις που ασκούνται για την εξασφάλιση άδειας οπλοφορίας, σε βαθμό που ανώτερος αξιωματικός της τοπικής ΕΛΑΣ αποκάλυψε στην «Π» ότι πλούσιοι της περιοχής προθυμοποιούνται να «αγοράσουν» την άδεια, καταβάλλοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ! Σε επίρρωση των λεγομένων του, ο ίδιος αξιωματικός υπενθύμισε το περιστατικό συναδέλφου του, που «λαδώθηκε» με 50.000 ευρώ για να χορηγήσει άδεια οπλοφορίας σε επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης!

Ταυτόχρονα έχουν εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες της ΕΛΑΣ για την καταγραφή των κυνηγετικών όπλων της περιοχής. Οσοι κατέχουν καραμπίνες και είναι κυνηγοί έχουν ανταποκριθεί σε ποσοστό 65%, ωστόσο είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι την πλήρη καταγραφή, καθότι, στην περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, εκτιμάται ότι οι παρανόμως κατέχοντες κυνηγετικό οπλισμό ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες.

ΤΡΙΓΩΝΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-Κ. ΑΧΑΪΑΣ-ΑΣΤΑΚΟΥ

Οι αστυνομικές Αρχές της περιοχής πονοκεφαλιάζουν διαχρονικά και με τους παράνομους εμπόρους όπλων που μεταφέρουν παράνομο οπλισμό στην περιοχή μας. Εχουν δοθεί ξεχωριστές εντολές από την ηγεσία της ΕΛΑΣ να επιτηρείται το «τρίγωνο» Κ. Αχαΐας–Ζακύνθου–Αστακού, γιατί ανοικτά των τριών αυτών θαλάσσιων περιοχών ανθεί κατά καιρούς το λαθρεμπόριο όπλων.

Οι Αρχές ασφαλείας γνωρίζουν τα κυκλώματα που μεταφέρουν στην Ελλάδα παράνομα όπλα, αλλά παρουσιάζει δυσκολία η σύλληψη των μελών τους, διότι δρουν με πολύ μεγάλη προσοχή και οι σποραδικές επιτυχίες, όπως το 2015 στον Ανω Αλισσό, της εξάρθρωσης τέτοιων κυκλωμάτων δεν αρκούν.

Ο αριθμός των νόμιμων και παράνομων όπλων που υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα «τρομάζει». Ισως και να ξεπερνά τις 150.000 και την ίδια στιγμή διαφαίνεται τάση αύξησής τους, διότι όλο και περισσότερο γίνεται έντονο το αίσθημα της ανασφάλειας, πέραν βέβαια των πολλαπλών περιπτώσεων που εγκληματίες κατέχουν οπλισμό για διάφορες έκνομες πράξεις.

Στο διαδίκτυο ή στα νόμιμα καταστήματα πώλησης όπλων, οι Αρχές ασφαλείας έχουν εντοπίσει αναρίθμητες περιπτώσεις υποψήφιων αγοραστών και εντυπωσιάζει το γεγονός ότι επιζητούν την απόκτηση όπλου άτομα της τρίτης ηλικίας που διαμένουν σε «επικίνδυνα» προάστια της Πάτρας, αλλά και φοιτητές, για λόγους αυτοπροστασίας!

Πάντως, το πλέον ανησυχητικό της όλης υπόθεσης αφορά τη νεολαία. Πρώτα ζητούμενα ανήλικων της περιοχής, είτε στο διαδίκτυο είτε σε καταστήματα πώλησης όπλων, είναι οι σιδερογροθιές, μαχαίρια και σουγιάδες… Διόλου τυχαίο, συνεπώς που η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ψηλά στην ατζέντα της, τη βία των ανηλίκων…

Πηγή: pelop.gr