Η ανακοίνωση της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» του Κώστα Σβόλη αναφέρει:

Μια μόλις ημέρα μετά την ορκωμοσία των αιρετών, όπου ορκισθήκαμε να τηρούμε το Σύνταγμα και τους Νόμους, η Δημοτική Αρχή επέδειξε το αντιλαϊκό της πρόσωπο.
Εκδικάσθηκε στην Πάτρα, στις 21/12/2023 αίτημα προσωρινής διαταγής 199 εργαζομένων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του 2022. Οι εργαζόμενοι αιτήθηκαν εργασία για διάστημα 2-3 μηνών και, δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή, για μία ακόμη φορά, στάθηκε εναντίον τους, σε αντίθεση με άλλους εργαζόμενους τους οποίους έχει υποστηρίξει στο παρελθόν.
Αποδεικνύεται ότι τελικά η ιδεολογία της επαναστατικής λενινιστικής αριστεράς και το δίκιο του εργάτη δεν συμβαδίζουν για τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Πάτρα.
Αντιλαμβάνεται ευκόλως κανείς ότι τα περί νεοφιλελευθερισμού, καπιταλισμού και αστικών κομμάτων που ακούμε συνεχώς από το στόμα των διοικούντων τον Δήμο μας τελικά δεν απέχουν από την αυταρχική, γραφειοκρατική και παρωχημένη πολιτική τους.
Ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να σταθούμε στο πλευρό τους. Υποστηρίξαμε στο Δικαστήριο πολίτες για τους οποίους το Δημοτικό Συμβούλιο είχε λάβει απόφαση υπέρ τους. Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο διοίκησης και ο Δήμαρχος υλοποιεί τις αποφάσεις του. Αυτό φυσικά ισχύει για όσους σέβονται τη νομοθεσία.
Η Δημοτική Αρχή, σε ανακοίνωσή της, με απύθμενο θράσος μιλά για θέατρο υποκρισίας. Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια.
Κύριε Δήμαρχε και κύριοι της πλειοψηφίας απωλέσατε το δικαίωμα να ομιλείτε εκ μέρους του λαού. Απωλέσατε το δικαίωμα να ομιλείτε εκ μέρους των ευάλωτων πολιτών. Απωλέσατε το δικαίωμα να ομιλείτε για κοινωνική προστασία. Δεν θα σας επιτρέψουμε την πολιτική φενάκη.
Οφείλει, όμως, και το κεντρικό κράτος να φερθεί ανάλογα. Οι θέσεις των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πρέπει να μετατραπούν σε μόνιμες θέσεις με μοριοδότηση και συνεχή αξιολόγηση. Τα δικαιώματα των πολιτών αποτελούν υποχρέωση του κράτους.
Στο Δικαστήριο παρευρέθησαν ο κ. Γεώργιος Ρώρος, ο κ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος και ο κ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος.

Με το «καλημέρα» το αντιλαϊκό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής