Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Αννα Μαστοράκου μιλά στην «Πελοπόννησο» για τους κινδύνους που είναι μπροστά μας και απευθύνει έκκληση στους πολίτες.

Η γρίπη με βαριά συμπτώματα και ο κορονοϊός με ελαφρύτερα για την πλειοψηφία των πασχόντων, είναι οι δύο ιοί που κυριαρχούν στις διαγνώσεις των ημερών κι έχουν επισκεφτεί σχεδόν όλες τις οικογένειες. Η κορύφωση, σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου, είναι μπροστά μας, καθώς αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου.

Κορονοϊός και γρίπη πιέζουν τα νοσοκομεία – Φόβοι για έκρηξη κρουσμάτων τις επόμενες μέρες

Οπως είχαν προειδοποιήσει τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, τα ρεβεγιόν και οι συγχρωτισμοί των ημερών πολλαπλασίασαν τα κρούσματα. Η μεγάλη διασπορά στην κοινότητα έχει επαναφέρει τη μάσκα,καθώς αρκετοί πολίτες την επιλέγουν ως μέτρο πρόληψης.

Πάτρα: «Κύμα» γρίπης και κορονοϊού, κάθε σπίτι και ένα κρούσμα - Η έκκληση Μαστοράκου

«Είχαμε τις προηγούμενες ημέρες πολύ μεγάλη προσέλευση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών ηλικιωμένων, ενηλίκων και παιδιών με συμπτώματα υψηλού πυρετού, βήχα σωματικής εξάντλησης κ.ά. Εχει καταγραφεί πολύ μεγάλη διασπορά στην κοινότητα όλων των ιώσεων. Ευτυχώς οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της περιοχής μας είναι ελεγχόμενες και δεν υπάρχει πίεση στο σύστημα» σημειώνει η κ. Μαστοράκου.

Μην ξεχνάμε ότι η καταγραφή της τελευταίας εβδομάδας του 2023 έδειξε αυξήσεις στις ιώσεις έως και 80%. «Απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή, καθώς τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι το τέλος του μήνα, θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερο ιικό φορτίο στην κοινότητα, καθώς αναμένεται η κορύφωση της μετάδοσης των ιών αυτών» συμπληρώνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Βέβαια, μετά έρχεται ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος με τη γρίπη τύπου Β΄ αλλά και με το νέο κύμα κορονοϊού για το οποίο τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας υπογραμμίζουν ότι θα είναι πιο ασθενές σε σχέση με τα συμπτώματα που θα προκαλεί.

Πηγή: pelop.gr