Γιατί ήταν επιβεβλημένη η αστυνομική παρουσία, έξω από σπίτι γυναίκας στην Πάτρα, θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Υπό αστυνομική φύλαξη τέθηκε το σπίτι της 48χρονης Πατρινής, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, που ταξίδεψε από την Αττική στην Πάτρα, όπως έγραψε χθες η «Πελοπόννησος», για να ξεφύγει από τη μήνη του κακοποιητή συζύγου της, ο οποίος μετά από καβγά την κλείδωσε στο σπίτι που διαμένουν στη Μαγούλα και απείλησε την πεθερά του πως όταν βρει την κόρη της, θα της κάνει κακό. Το ζευγάρι ρομά έχει αποκτήσει δύο κόρες.

Η αστυνομική παρουσία από το βράδυ της Τετάρτης, οπότε οι δύο γυναίκες επέστρεψαν στο σπίτι από το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας, όπου είχαν μεταφερθεί με περιπολικό της Αμεσης Δράσης, το οποίο παρέλαβε από τον σταθμό του ΟΣΕ τη 48χρονη, μέχρι και χθες το πρωί κρίθηκε επιβεβλημένη, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της «Π», υπό τον φόβο εμφάνισης του συζύγου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της «Π», αστυνομικοί συνόδευσαν τη 48χρονη μέχρι τα διόδια των Αραχωβιτίκων, όπου την παρέλαβε συγγενικό πρόσωπο, προκειμένου να μεταβεί σε περιοχή εκτός Αττικής, έχοντας διασφαλίσει προσωρινό τόπο διαμονής.

Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα αν και δεν ήταν η πρώτη φορά που βίωσε κακοποιητική συμπεριφορά με δράστη τον σύζυγό της, αρνήθηκε να υποβάλει μήνυση εναντίον του. Πληροφορίες θέλουν ο άνδρας που «καταδίωξε» τη γυναίκα φθάνοντας και εκείνος στην Πάτρα, να έχει επιστρέψει στην Αθήνα, με τις διωκτικές Αρχές να έχουν ενημερωθεί αρμοδίως.

Αχαΐα – Ερευνα της «Π» αποκαλύπτει τα μελανά σημεία της ΕΛΑΣ – Γιατί το εγκλημα των Αγ. Αναργύρων θα μπορούσε να γίνει στην Πάτρα.

ΕΝΤΟΛΗ ΗΓΕΣΙΑΣ

«Δεν αφήνουμε κανένα περιστατικό» είναι η σαφής εντολή που έχει δοθεί εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο από την τοπική ηγεσία της ΕΛΑΣ στους αστυνομικούς του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας, στην Πάτρα. Σύμφωνα με την οδηγία, ακόμα και στις περιπτώσεις που τα θύματα δίνουν «συγχωροχάρτι» στον δράστη, οι ένστολοι που χειρίζονται την υπόθεση οφείλουν να καταγράψουν το συμβάν και να λάβουν κατάθεση. Οπως έλεγαν στην «Π» έμπειροι αξιωματικοί «δεν ξέρεις ποτέ κάτι “μικρό” πώς θα εξελιχθεί».

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ «ΜΑΘΗΜΑ»

Για σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη σε δύο φάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την ενδοοικογενειακή βία, το νέο πρωτόκολλο κ.λπ. Σε αυτή θα μετέχει η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ και ανά την ελληνική επικράτεια, οι γενικοί περιφερειακοί αστυνομικοί διευθυντές, οι διευθυντές Αστυνομικών Διευθύνσεων και Αστυνομικών Τμημάτων, οι προϊστάμενοι των Γραφείων Ενδοοικογενειακής βίας, εκτελούντες χρέη αξιωματικού υπηρεσίας σε ΑΤ.

Πηγή: pelop.gr