Η ανακοίνωση της παράταξης «Ωρα Πατρών» Γιώργου Ρώρου αναφέρει:

Την προηγούμενη Δημοτική θητεία η παράταξή μας κατήγγειλε όχι μόνο μία φορά αλλά επανειλημμένως την έλλειψη, εμπέδωση, δημοκρατίας από τη δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη.
Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο έκλειναν τα μικρόφωνα, διέκοπταν, δημιουργούσαν “κερκίδα” με τάχα αγανακτισμένους υποστηρικτές του ΚΚΕ, μας αποδοκίμαζαν, δεν απαντούσαν σε ερωτήσεις, ασκούσαν μπούλινγκ προκειμένου να μην ακούγεται και εκφράζεται ο διαφορετικός λόγος, ενώ δεν εφάρμοσαν ακόμα και δημοκρατικά ειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θεμελιώδης αρχή της Δημοκρατίας είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας και του διαλόγου.
Σήμερα ενημερωθήκαμε “on camera” πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Δήμαρχος και η παράταξή του την Δημοκρατία και ελευθερία του λόγου.

Πριν ακόμα προλάβει δημοσιογράφος να ολοκληρώσει την ερώτησή του απευθυνόμενος στην Πρόεδρος του ΚΕΔΗΠ κ Κουρή ερώτηση , ο δήμαρχος άρπαξε τα μικρόφωνα και δεν επέτρεψε την ερώτηση. Το φαινόμενο αυτό είναι λυπηρό.
Ο τρίτος δήμος της χώρας στον “πάγο”.
Προσβάλει ο Δήμαρχος, καταρχήν τους δημοκρατικούς θεσμούς και κατά δεύτερον την πρόεδρο του Καρναβαλικού οργανισμού….
Η τρίτη θητεία του κ. Πελετίδη συνοδεύεται με περισσότερη αλαζονεία, έπαρση, υπεροψία, που ωστόσο υποκρύπτουν μία αίσθηση κατωτερότητας και έλλειψης αυτοπεποίθησης της Δημοτικής αρχής που ξεκινά από τις θέσεις της και την χωρίς στρατηγική πολιτική της.
Πιστεύουμε ότι όλες οι Δημοτικές παρατάξεις, πολιτικά κόμματα, φορείς, Μέσα ενημέρωσης έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος και τα σωματεία του, να καταδικάσουν τέτοιου είδους φαινόμενα χωρίς αλλά και άνω τελείες…..
Προτείνουμε στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο (Τετάρτη 17/1/24) οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να φέρουν το θέμα προ ημερήσιας διάταξης, γιατί τι νόημα έχει να συζητάμε τα προβλήματα της πόλης όταν δεν σεβόμαστε τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας ,να δοθεί από τον ίδιο τον Δήμο στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο απόσπασμα, να ανέβει στο site του Δήμου, που ο Πατρινός έχει πληρώσει για την καταγραφή του.

Δείτε το βίντεο: