Μετά τη μαγνητική στην οποία θα υποβληθεί θα εξετάσουν οι γιατροί αν θα τον βγάλουν από την καταστολή

Στη ΜΕΘ, διασωληνωμένος και σε καταστολή, νοσηλεύεται ο 18χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα.

Οι θεράποντες γιατροί έχουν προγραμματίσει μαγνητική τομογραφία η οποία πιθανότατα θα διενεργηθεί αύριο, Τρίτη, προκειμένου να σχηματίσουν μια πληρέστερη εικόνα για την κατάσταση της υγείας του, με βάση τα ευρήματα της απεικονιστικής εξέτασης.

Από τη μαγνητική και την εκτίμηση της κλινικής εικόνας του 18χρονου οι γιατροί θα αποφασίσουν αν μπορούν να τον «ξυπνήσουν» , δηλαδή να τον βγάλουν από την καταστολή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά στους γιατρούς από την οικογένεια του φοιτητή, ήταν εμπυρετος και με πόνους στα κόκαλα, διαβεβαιωνοντας τους γονείς του ότι περνούσε μια απλή ίωση. Ωστόσο, όταν δεν απαντούσε στις κλήσεις των γονέων του για πολλή ώρα, κάλεσαν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου διέμενε ο φοιτητής και ζήτησαν να μπει στο σπίτι για να βρει τον 18χρονο.

Πράγματι, αυτό έγινε, και οι φόβοι των γονιών δεν διαψεύστηκαν, καθώς ο φοιτητής ήταν λιπόθυμος. Αμέσως διακομιστηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου και διασωληνώθηκε.

Η διάγνωση του μηνιγγιτοδοκοκκου απο τις εργαστηριακές εξετάσεις έδωσε μια πρώτη σημαντική εικόνα στους γιατρούς, ωστόσο δεν έχει ταυτοποιηθει ακόμη ποιος οροτυπος του μικροβίου έχει προσβάλλει τον 18χρονο, προκαλώντας μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο. Αν πρόκειται δηλαδή για ορότυπο του μηνιγγιτιδοκοκκου για τον οποίο έχει ενδεχομένως εμβολιαστεί.

Πηγή: protothema.gr