Ξεκινάει το εορταστικό ωράριο στην Πάτρα ενόψει Πάσχα.

Σε πασχαλινούς ρυθμούς μπαίνει από σήμερα η αγορά της Πάτρας, που θα είναι ανοικτή από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Σε εξέλιξη είναι και το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για το Πάσχα, που από αύριο έως τη Μ. Τετάρτη θα λειτουργεί διακεκομμένα 9π.μ.-2μ.μ. και 5.30μ.μ.-9μ.μ. Τη Μ. Πέμπτη θα είναι συνεχές 9π.μ.-9μ.μ., τη Μ. Παρασκευή συνεχές 1μ.μ.-7μ.μ. και το Μ. Σάββατο συνεχές 10π.μ.-3μ.μ. Τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα η αγορά θα παραμείνει κλειστή λόγω αργίας και της μεταφοράς του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Σε ό,τι αφορά στο κόστος του εορταστικού τραπεζιού, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Ανάπτυξης, τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο φετινό «Καλάθι του Πάσχα» έχουν ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές σε σχέση με το 2023.

Την ίδια στιγμή αυξάνεται η κίνηση και στα σούπερ μάρκετ με τους καταναλωτές να αξιοποιούν συνδυαστικά το «Καλάθι του Νοικοκυριού», το «Καλάθι της Σαρακοστής» και το «Καλάθι του Πάσχα» για να οργανώσουν εγκαίρως το εορταστικό τους τραπέζι, με τα συνεργεία ελέγχου να «οργώνουν» την αγορά.

Στο μεταξύ, οι καλπάζουσες τιμές στο κόστος μετακίνησης φαίνεται πως δεν αποτρέπουν πολλούς να φύγουν από το κλινών άστυ για τις γιορτές του Πάσχα. Ενα μακρινό ταξίδι απαιτεί κόστος σε καύσιμα και διόδια τουλάχιστον 150 ευρώ, ενώ αν στην εξίσωση μπει και ένα νησί, τότε ο λογαριασμός εκτοξεύεται.

Η μέση τιμή της βενζίνης διαμορφώνεται οριακά κάτω από τα 2 ευρώ πανελλαδικά, ενώ σε 20 νομούς της χώρας ξεπερνά τα 2 ευρώ, φτάνοντας ακόμα και στα 2,2 ευρώ στις Κυκλάδες.

Ωστόσο, το ερώτημα όσων θα φύγουν, αλλά και όσων θα μείνουν πίσω, είναι με τι καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα.

Οσο πλησιάζουμε προς το Πάσχα, οι καιρικές συνθήκες φαίνεται ότι αλλάζουν. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, βροχές θα πέσουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και καλοτάξιδες θα είναι οι θάλασσες μετά από τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου.

Οι πρώτες προβλέψεις για τη νύχτα της Ανάστασης μιλάνε για μέτριους μέχρι ισχυρούς νοτιάδες το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, 5 Μαΐου.

Ο,τι «εμπόδιο» μπορεί να βάλει ο καιρός, δύσκολα θα αποθαρρύνει εκείνους που έχουν αποφασίσει να εκδράμουν για Πάσχα ή Πρωτομαγιά.

Πηγή: pelop.gr