Ο Ογκολογικός Ξενώνας «ΕΛΠΙΔΑ», στην Πάτρα, υπήρξε ένα πρωτοποριακό για την εποχή έργο και αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα του τι μπορεί να δημιουργήσει η σύμπραξη.

Την Τετάρτη 15-05-2024 με αφορμή την 14η επέτειο από τα εγκαίνια του Ογκολογικού Ξενώνα «ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκαν τον ξενώνα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης , ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης  Χαράλαμπος Μπονάνος και ο πρώην Νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος.

ΕΛΠΙΔΑ

Παρουσία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της Προέδρου Μανωλοπούλου Αναστασίας, της Αντιπροέδρου  Κολλυροπούλου Αγγελικής και των μελών,  Ρογδάκη Άννας – Μαρίας, Κούτρα Άγγελου, Νικολοπούλου Ανδριάνας – Θεώνης, κ. Συνοδινού Ευρωπίας και του  Κολλιόπουλου Γεώργιου , των εργαζομένων και των ωφελούμενων ο κ. Κατσικόπουλος έκανε μια αναδρομή στην πράγματι δύσκολη και χρονοβόρα προσπάθεια που οδήγησε στην ίδρυση και λειτουργία του ξενώνα και ανέφερε τα ονόματα όλων εκείνων των συμπολιτών , και όχι μόνον, που, από το δικό τους μετερίζι ο καθένας, συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή.

Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης μίλησε για την πορεία του ξενώνα αλλά και για το όραμα που η Περιφέρεια έχει για την τρέχουσα περίοδο καθώς είναι στα σκαριά η υλοποίηση βελτιώσεων αλλά και νέων δράσεων που θα οδηγήσουν στο μέγιστο για τους πολίτες όφελος.

ΕΛΠΙΔΑ

Ο Ογκολογικός Ξενώνας ΕΛΠΙΔΑ υπήρξε ένα πρωτοποριακό για την εποχή έργο και αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα του τι μπορεί να δημιουργήσει η σύμπραξη, η συμπόρευση και η συνεργασία του δημόσιου τομέα με τους πολίτες για τους πολίτες.

Το όραμα , το πάθος και οι προσπάθειες των ιδιωτών δεν θα ελάμβαναν σάρκα και οστά εάν δεν συνέβαλε η τότε Νομαρχία και δεν θα μπορούσε να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του εάν δεν βρισκόταν «κάτω από την ομπρέλα» της Περιφέρειας.

Ευχή όλων να ξαναβρεθούμε σε πολλά ακόμα επόμενα «γενέθλια».