Το 1969 αγόρασε τη φερώνυμη εταιρεία αναψυκτικών και τη έκανε γνωστή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Μια εμβληματική προσωπικότητα της Μαγνησίας, ο Νίκος Τσαούτος, ο οποίος ήταν στα ηνία της ΕΨΑ στην Αγριά Βόλου επί σειρά ετών, απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία 94 ετών.

Ο επιχειρηματίας αγόρασε το 1969 τη φερώνυμη εταιρεία αναψυκτικών και τη έκανε γνωστή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ώστε σήμερα η ΕΨΑ να αποτελεί σήμα κατατεθέν του Βόλου.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η ενασχόλησή του Νίκου Τσαύτου με τα αναψυκτικά ξεκίνησε στην πρωτεύουσα νομού με μία σχετικά μικρή βιοτεχνία παρασκευής αναψυκτικών.

Όμως, είχε όραμα και με μεγάλη εργατικότητα πέτυχε ο ίδιος και η οικογένειά του η «Λεμονάδα Τσαούτου» να γίνει διάσημη πέρα από τα όρια της πόλης και να μπει πιο δυναμικά στο συγκεκριμένο κομμάτι της βιομηχανικής παραγωγής.

Ο Νίκος Τσαούτος συμμετείχε στη Διοίκηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας (ΑΕΔΕΠ) για 18 συνεχή έτη και τα τελευταία 14 ήταν πρόεδρος.

Στη διαδρομή του απέδειξε ότι βασικό συστατικό της επιτυχίας μίας συνεργασίας είναι η εμπιστοσύνη και το 2021 ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της ΑΕΔΕΠ.

Επίσης, ήταν επίτιμο μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου, με τεράστια προσφορά σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα να αποτελεί τον στυλοβάτη του Συλλόγου.

Σε ανάρτησή του ο Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου αναφέρει ότι «η αγάπη του για τον Σύλλογο δεν θα ξεχαστεί και θα μείνει για πάντα ανεξίτηλη στην ιστορία του.

Η μεγάλη οικογένεια του Ε. Ο. Σ. Βόλου εκφράζει τη βαθιά της θλίψη, και στους οικείους του μεταφέρει τα ειλικρινή συλλυπητήρια από όλα τα μέλη του».

Πηγή: protothema.gr