Πέντε συλλήψεις και συνολικά οκτώ δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν πέντε άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά οκτώ δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα:

Α) Στην Πάτρα

  1. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε ο σύντροφός του, για ενδοοικογενειακή απειλή μέσω τηλεφώνου.
  2. Συνελήφθη, χθες το βράδυ, ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η σύζυγός του για ενδοοικογενειακή απειλή.
  3. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε η πρώην σύντροφός του, για ενδοοικογενειακή απειλή μέσω τηλεφώνου.

 Β) Στον Πύργο

  1. (Σε συνέχεια του από 25-4-2024 Δελτίου Τύπου για Ενδοοικογενειακή Βία) Συνελήφθη, χθες το πρωί, ένας άνδρας, σε βάρος του οποίου είχε σχηματιστεί δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία. Τον κατηγορούμενο είχε καταγγείλει η σύνοικος σύντροφός του, αναφέροντας ότι της προκάλεσε σωματικές βλάβες και την απείλησε λεκτικά.

 

Γ) Σε περιοχή της Ανδρίτσαινας Κρεστένων     

  1. Συνελήφθη, χθες το πρωί, ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η κουνιάδα του για ενδοικογενειακή απειλή. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην οικία του κατηγορούμενου και κατέσχεσαν ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο και μια καραμπίνα, τα οποία αφαιρέθηκαν από την κατοχή του.

 

Δ) Στο Μεσολόγγι

  1. Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, ένας άνδρας και μια γυναίκα, (σύζυγοι), διότι αλληλομηνύθηκαν, για ενδοοικογενειακή παράνομη βία, εξύβριση και απειλή.
  2. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε γυναίκα για απειλή και σε άσκηση ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της υπερήλικης μητέρας του.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος των κατηγορουμένων υποβλήθηκαν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.