Με αστείες σκηνές από παλιές ταινίες, όπως το «Ένα Κορίτσι για Δύο», το «Τζένη Τζένη» και το «Μια Ιταλίδα απ’την Κυψέλη»

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Διονυσίου Σολωμού (1798-1857) ορίστηκε το 2017 και ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Με τον δικό της τρόπο, η Φίνος Φιλμς τίμησε τη μέρα, δημιουργώντας σχετικό βίντεο, με τον πλέον συνηθισμένο τρόπο που το κάνει τον τελευταίο χρόνο.

Το κλιπ που δημοσιεύτηκε μέσα από το Instagram της εταιρείας παραγωγής, είναι ένα ποτ πουρί με σκηνές από τις ταινίες: «Ένα Κορίτσι για Δύο», «Τζένη Τζένη», «Μια Ιταλίδα απ’την Κυψέλη», «Λόλα», «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», «Οι Κληρονόμοι», «Είκοσι Γυναίκες και Εγώ», «Η Δίκη των Δικαστών», «Το Δόλωμα», «Το Λεβεντόπαιδο», «Το Ξύλο Βγήκε απ΄τον Παράδεισο», «Η Ρένα είναι Οφσάιντ», «Δεσποινίς Διευθυντής» και «Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια».
Δείτε το βίντεο

Στη λεζάντα, γράφει: «Η ελληνική γλώσσα έχει συνδεθεί με την παγκόσμια σκέψη σε όλα τα είδη λόγου, της τέχνης, του θεάτρου, της επιστήμης, της τεχνολογίας και μάλιστα με μοναδική διανοητική ένταση. Δεν αιχμαλωτίζεται και δεν πειθαρχείται. Είναι ευέλικτη και διαθέτει τόσο λεπτές αποχρώσεις νοημάτων που την κάνουν απλά.. μοναδική! Σήμερα γιορτάζουμε την ελληνική μας γλώσσα με ξεκαρδιστικές σκηνές από ταινίες. H 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί από το 2017 ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Ο εορτασμός της επιδιώκει να αναδείξει τον θεμελιώδη ρόλο που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, όπως αυτός αποδεικνύεται από την ιστορικότητα και τη διαχρονικότητα της».

Πηγή: protothema.gr