Πρωτοποριακό για τα ελληνικά ακαδημαϊκά δεδομένα. Καθίσταται το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα λειτουργήσει παράρτημα στο εξωτερικό. Αντικείμενο των σπουδών θα είναι τα ανθρωπιστικά τμήματα και τα πολυτεχνικά -ελληνόφωνο και αγγλόφωνο. Παρών ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο Ελληνας πρέσβης και πολλά διακεκριμένα μέλη της κοινότητας.

Ενα σημαντικό βήμα εξωστρέφειας, πρωτοποριακό για τα ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, έκανε χθες το Πανεπιστήμιο Πατρών. Προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων με την ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας και τη δημιουργία παραρτήματος.

Πανεπιστήμιο Πατρών: Συνεργασία με την ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας

Στο βήμα της εκδήλωσης ο αντιπρύτανης Διονύσης Μαντζαβίνος

Οπως μας περιέγραψε από την Αλεξάνδρεια ο κ. Μπούρας στην τελετή παρευρέθηκαν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β‘, ο Ελληνας πρέσβης στην Αλεξάνδρεια και πολλά διακεκριμένα μέλη της κοινότητας της Αλεξάνδρειας.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα είναι το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα της Ελλάδας που θα λειτουργήσει παράρτημα στο εξωτερικό. Αρχικά, το αντικείμενο των σπουδών θα είναι τα ανθρωπιστικά τμήματα και πιθανότατα και τα πολυτεχνικά.

Πανεπιστήμιο Πατρών: Συνεργασία με την ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας

Ο Χρήστος Μπούρας υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας στην Αλεξάνδρεια Ανδρέα Βαφειάδη

Επίσης, συζητείται το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών να περιλαμβάνει δύο προγράμματα, ένα ελληνόφωνο κι ένα αγγλόφωνο. Ολα αυτά όμως θα διευκρινιστούν στην πορεία με πρωτεργάτη τον αντιπρύτανη Διονύση Μαντζαβίνο εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών και τους εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας.

«Εμείς ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια και στα επόμενα βήματα μπορούν να συμμετάσχουν κι άλλα ελληνικά πανεπιστήμια» προσθέτει ο κ. Μπούρας.

Πανεπιστήμιο Πατρών: Συνεργασία με την ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας

Ο πρύτανης Χρ. Μπούρας με τον πρ, υπουργό Α. Συρίγο και την αποστολή

πηγή: pelop.gr