Η παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα, φέρνει προς συζήτηση στην ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής, η οποία θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου 2024, τις αντιδημοκρατικές εκτροπές που προσβάλλουν βάναυσα το θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας, μετά τις καταγγελίες πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν περιφερειακού συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης σε βάρος του Προέδρου του Σώματος. Στην εισήγηση του θέματος, που υπογράφουν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης, ζητείται από τον Περιφερειάρχη να ενημερώσει τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, για το σοβαρό αυτό θέμα. 

Στην εισήγηση οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα», Κώστας Καρπέτας (επικεφαλής), Δημήτρης Μασούρας, Αυγέρης Σάββας, Δημήτρης Κωστακιώτης, Νίκος Κοτρωνιάς, Κώστας Διαμαντόπουλος, αναφέρουν τα εξής: 

«Πρόσφατα οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έγιναν μάρτυρες μιας πρωτοφανούς, για τα αυτοδιοικητικά χρονικά της Περιφέρειας, δημόσιας αντιπαράθεσης μεταξύ του πρώην αντιπεριφερειάρχη και νυν συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης Λάμπρου Δημητρογιάννη και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και συμβούλου της πλειοψηφίας Χρήστου Παΐσιου με φόντο τη δρομολογούμενη από την κυβέρνηση αναδιάρθρωση του δικαστικού χάρτη, κατά την οποία τα δύο στελέχη της παράταξης «Μπροστά για Όλους», αντάλλαξαν δημόσια βαριές κατηγορίες και άφησαν σαφή υπονοούμενα για τη στάση του καθενός στο σημαντικό αυτό θέμα.

Σε αυτή τη δημόσια αντιπαράθεση, η περιφερειακή Αρχή και προσωπικά ο κ. Περιφερειάρχης παραμένει εκκωφαντικά σιωπηλός, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά προς τους πολίτες, για το τι ακριβώς συμβαίνει με ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι η αλλαγή του δικαστικού χάρτη στη Δυτική Ελλάδα.

Επειδή,

Το Σώμα δεν έχει πλήρη γνώση του περιεχομένου των επαφών που καταγγέλλονται από τον κ. Δημητρογιάννη. 

Επειδή, 

Eίναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ενημέρωση των πολιτών οι οποίοι και πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στο θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας και στους εκπροσώπους τους.

Επειδή, 

Ο Περιφερειάρχης οφείλει ναι είναι ικανός να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις και να εκπροσωπεί αξιοπρεπώς τα συμφέροντα της περιοχής μας.

Παρακαλούμε να εισαχθεί ως θέμα για τη λογοδοσία που θα  λάβει χώρα στην 25η Απριλίου 2024».