Με θέμα τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση των παιδιών

Την ερχόμενη Δευτέρα 22 Απριλίου και ώρα 7 μμ, θα παρουσιαστεί στην Αθήνα το 14ο βιβλίο του Αχαιού πολιτικού, δικηγόρου και εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή με τίτλο: “Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση Παιδιών: Η Θεσμική Προστασία στην Ελλάδα και την Ευρώπη”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σάκκουλα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βουλευτής Λέσβου (ΝΔ) Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) και Βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης και ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρώην Πρύτανης, Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει βουλευτής Αχαΐας, γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ, στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη και στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της ΕΕ.