Με αφορμή την έναρξη των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, ο νέος επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Σβόλης προχώρησε στις εξής τοποθετήσεις:

«Ξεκίνησε και επίσημα το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων σε κλίμα, ομολογουμένως, συναίνεσης σε επίπεδο εκλογής μελών Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου και αρχικών τοποθετήσεων Δημάρχου και επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων.
Κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με το πρόσφατο παρελθόν.
Πολλά νέα πρόσωπα και αισθητά μικρότερος ο αριθμός των Δημοτικών Παρατάξεων. Ασφαλώς θα υπάρχει ταχύτητα και ευελιξία στη λειτουργία του συμβουλίου αλλά θα στερηθούμε της πολυφωνίας και του πλουραλισμού απόψεων. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν Δήμοι με μόλις δύο Δημοτικές Παρατάξεις. Η ανανέωση των Δημοτικών Συμβούλων θα ενδυναμώσει το ενδιαφέρον και θα ενισχύσει την προσπάθεια όλων των παρατάξεων για διαπιστώσεις και προτάσεις επίλυσης των τοπικών προβλημάτων.
Η συγχώνευση Οικονομικής Επιτροπής, Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Εκτελεστικής Επιτροπής σε μία επιτροπή (Δημοτική Επιτροπή) με συγκέντρωση των περισσότερων θεμάτων μείζονος σημασίας πιθανόν να μετατοπίσει το ενδιαφέρον από το Δημοτικό Συμβούλιο που θεωρείται το κυρίαρχο όργανο διοίκησης.
Οφείλει ο νομοθέτης να παρακολουθήσει τις τυχόν παρενέργειες που εκδηλωθούν και να φροντίσουμε όλοι μαζί να αναβαθμίσουμε το κύρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού. Άλλωστε η διοίκηση δεν διακυβεύεται αφού στα Δημοτικά Συμβούλια θα υπάρχει πάντοτε η πλειοψηφία της κάθε Δημοτικής Αρχής».