ΝΑ ΜΗ ΛΥΣΕΙ ΚΑΒΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΦΡΕΓΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ!

Πικετοφορία των Οργανώσεων Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τη Δευτέρα 19 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου

Με σύνθημα “να μη λύσει κάβους καμιά φρεγάτα για την Ερυθρά Θάλασσα” θα πραγματοποιηθεί πικετοφορία των Οργανώσεων Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τη Δευτέρα 19 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

 Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στέλνει ελληνική φρεγάτα στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα και το πλήρωμά της στο στόμα του λύκου, για τη στήριξη της αμερικανοβρετανικής επιχείρησης “Φρουρός της Ευημερίας” και αντίστοιχα “Ασπίδες” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναλαμβάνοντας μάλιστα τη διοίκησή της μέσω του Στρατηγείου της Λάρισας.

Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που προστίθεται στην εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας, στη στήριξη του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Αυτή η εμπλοκή βάζει τη χώρα μας πιο βαθιά στη δίνη του πολέμου, μετατρέπει τον ελληνικό λαό σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων.

Η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, χιλιάδες μίλια μακριά από τα ελληνικά σύνορα, δεν αποσκοπεί στην προστασία της ασφάλειας και της ζωής των ναυτεργατών, οι οποίοι έχουν εκφράσει την κατηγορηματική τους αντίθεση σε ταξίδια στις εμπόλεμες ζώνες και αρνούνται να θυσιάσουν τη ζωή τους για τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Οι πυραυλικές επιθέσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και των συμμάχων τους κατά της Υεμένης, του Ιράκ, της Συρίας και του Λιβάνου, οι απειλές των Αμερικανών για επίθεση στο έδαφος του Ιράν και η συνέχιση της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού ναρκοθετούν τη Μέση Ανατολή και πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για γενίκευση του πολέμου στην περιοχή.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης συγκρούονται με την πραγματικότητα και δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης αποστολής για τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό. Ο υψηλός βαθμός επικινδυνότητας καταδεικνύεται τόσο από τις δεκάδες δημόσιες διαμαρτυρίες στρατευμένων που υπηρετούν τη θητεία τους, όσο και από την πρόσφατη αύξηση των παραιτήσεων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και απαιτεί να μη σταλεί καμιά φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, κανένας Έλληνας αξιωματικός, ναύτης, στρατιώτης στις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να επιστρέψουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από τις ευρωατλαντικές αποστολές.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το προσωπικό τους, οι φρεγάτες και τα άλλα στρατιωτικά μέσα έχουν την ευθύνη να υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα, στις ιμπεριαλιστικές αποστολές ανά την υδρόγειο και στην προστασία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που εκμεταλλεύεται τους ναυτεργάτες, απολαμβάνει δεκάδες φοροαπαλλαγές, προκλητικά προνόμια από το αστικό κράτος, τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεντρώνει τεράστια κέρδη, όπως γίνεται κι αυτή την περίοδο με τον πολλαπλασιασμό των ναύλων.

Να ακυρωθεί η απόφαση για αποστολή φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα και να απεμπλακεί η χώρα από τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.

Έχουμε τη δύναμη, ο λαός και η νεολαία, να επιβάλουμε το δίκιο μας, για μια Ελλάδα χωρίς συμμετοχή στους πολέμους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ σε βάρος των λαών. Δυναμώνουμε τον αγώνα για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ και κλείσιμο των βάσεων του θανάτου.