Συγκινητική υπήρξε η ανταπόκριση του κοινού στην πρόσκληση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στη μουσική βραδιά με την Μελίνα Κανά την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό θα σταλούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προς ενίσχυση των πλημμυροπαθών.

Από τη μια η μαγευτική φωνή της αγαπημένης ερμηνεύτριας, από την άλλη τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους δημιουργήσαν μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο τομέας πολιτισμού της ΠΕ Αχαΐας στο πλαίσιο του προγράμματος «Φλόγα Πολιτισμού» που εξελίσσεται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιεί φέτος ένα ποικιλόμορφο πολιτιστικό πρόγραμμα σε κάθε γωνιά της περιφέρειας που η συνολική του αξία ξεπέρασε το 1εκ ευρώ. Η σημερινή όμως εκδήλωση έχει και ιερό σκοπό καθώς με την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης θα βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που βιώνουν δύσκολες συνθήκες λόγω των πλημμυρών»ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Τάκης Παπαδόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα σημεία που έχουν οριστεί στις τρείς Περιφερειακές Ενότητες.