Έχω την χαρά και την τιμή σήμερα παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, να σας καλωσορίσω σε μία από τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ Πάτρας. Για όλους τους συμπολίτες μας, το Κλειστό Γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» αποτελεί την ζωντανή ιστορία του Πατραϊκού Αθλητισμού, αφού σε αυτό το χώρο έχουν γραφτεί πολλές από τις χρυσές σελίδες του πατραϊκού μπάσκετ. Άλλωστε γι’ αυτό και φέρει το όνομα ενός από τους μεγαλύτερους έλληνες καλαθοσφαιριστές , του Κώστα Πετρόπουλου, η μεγάλη διαδρομή του οποίου είναι συνυφασμένη με αυτό τον ιστορικό αθλητικό χώρο.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι ,

Ως πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας αισθάνομαι υπερήφανος που σήμερα απευθύνομαι σε εσάς. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, από τη στιγμή που ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού κος Βρούτσης μας τίμησε με την εμπιστοσύνη του, καταφέραμε πολλά αναλογικά με το διάστημα της θητείας μας.

Οι προκλήσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν μεγάλες. Και δεν περίσσευε ούτε μια μέρα για προσαρμογή στα νέα μας καθήκοντα.

Με «το καλημέρα» έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το φλέγον ζήτημα της διεκπεραίωσης όλων των διαδικασιών για την πυρασφάλεια των εγκαταστάσεών μας, μιας και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας θα πρέπει να διαθέτουν τη συγκεκριμένη πιστοποίηση προκειμένου οι αγώνες να διεξάγονται με την παρουσία φιλάθλων.

Παράλληλα, από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία σειρά οικονομικών υποχρεώσεων που αφορούσαν οφειλές προς τον πάροχο ρεύματος των εγκαταστάσεων, την ΔΕΥΑΠ αλλά και άλλους προμηθευτές.

Με την έκτακτη επιχορήγηση ύψους 500.000€ που εδόθη πριν λίγο καιρό στο ΠΕΑΚ, εξοφλήθησαν πλήρως σημαντικές οφειλές όπως oπάροχος ρεύματος ύψους 340.000 € και η ΔΕΥΑΠ ύψους 85.000€.

Από το υπόλοιπο διαθέσιμο ποσό της επιχορήγησης, εξοφλήθησαν μέχρι το τέλος του 2023 προμηθευτές που είναι υπεύθυνοι για σημαντικό μέρος παροχών τους προς το ΠΕΑΚ, όπως είναι η γενική συντήρηση των εγκαταστάσεων, ο τεχνικός ασφαλείας και λοιποί προμηθευτές αναλωσίμων ειδών, ενώ και οι υπόλοιποι είναι στη λίστα με τις άμεσες πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν σταδιακά μέσα στον Ιανουάριο.

Με διαφάνεια και στόχο να διατηρήσουμε τις εγκαταστάσεις μας σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας, χωρίς βάρη και άλλες υποχρεώσεις, θα συνεχίσουμε ως οφείλουμε να δίνουμε αναλυτική-δημόσια αναφορά στους πολίτες για την διαχείριση των κρατικών επιχορηγήσεων.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω μία ειδική αναφορά στη μεγάλη προτεραιότητα που δίνει η Επιτροπή Διοίκησης στην υγιεινή και την ασφάλεια των αθλητριών και των αθλητών που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις μας. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργαζόμαστε με τον Καθηγητή Υγιεινής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Απόστολο Βανταράκη, έτσι ώστε στο κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» να δρομολογηθούν άμεσα μία σειρά από παρεμβάσεις για την προστασία του συνόλου των χρηστών των κολυμβητικών δεξαμενών.

Παράλληλα, είμαστε πάντα παρόντες έτσι ώστε τα κλειστά μας Γυμναστήρια και το κολυμβητήριο να είναι σε θέση να φιλοξενούν μεγάλες διοργανώσεις και να δέχονται δημόσιους επαίνους από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες. Επίσης, παρακολουθούμε με ευαισθησία τη συνεργασία μας με τις οργανώσεις ΑμΕΑέτσι ώστε να διασφαλίσουμε την συμμετοχή τους στην άθληση με την καλύτερη δυνατή χρήση σε όλες τις εγκαταστάσεις μας.

Και φυσικά θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στην καθημερινή πολύωρη παρουσία όλων μας στα κλειστά μας γήπεδα έτσι ώστε με τη συνεργασία του προσωπικού μας να διασφαλίζουμε την όσο το δυνατόν καλύτερη διευκόλυνση των Σωματείων, των αθλητών και των αθλητριών, στην προετοιμασία τους και την αγωνιστική τους αρτιότητα.

Θα επιδιώξουμε σε συνεργασία με τον κ. Υπουργό αλλά και την Περιφέρεια, στα πλαίσια του ήδη υπάρχοντος μνημονίου συνεργασίας τους, να προωθήσουμε τις απαραίτητες και επιστημονικά προβλεπόμενες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του βοηθητικού Γυμναστηρίου του «Δημήτριος Τόφαλος». Ξέρουμε πως το εγχείρημα είναι δύσκολο, όμως έχουμε αποφασίσει να διαχειριζόμαστε και τα δύσκολα.

Και φυσικά, θα είμαστε αρωγοί όπου χρειαστεί, για την τελική φάση της δημοπράτησης του μεγάλου έργου της ανάπλασης του κολυμβητηρίου και του περιβάλλοντα χώρου της Αγυιάς.

Κλείνοντας αυτή την τοποθέτηση θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον Υπουργό κ. Βρούτση για την έμπρακτη στήριξή του και τη συνεργασία μας. Επίσης, ευχαριστώ την Υφυπουργό Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου για τη διαρκή αρωγή της που συνεπάγεται την επίτευξη των στόχων της Επιτροπής Διοίκησης καθώς και τους βουλευτές και τους φορείς με τους οποίους η συνεργασία μας θα συνεχιστεί.

Εκείνο για το οποίο προσωπικά θα ήθελα να δεσμευτώ σε όλους όσους βρίσκονται εδώ σήμερα, είναι πως η Διοίκησή μας έχοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες των Σωματείων των αθλητών και φυσικά των γονέων, θα είναι πάντα πρόθυμη να συνεργάζεται για τη λύση των προβλημάτων που προκύπτουν και να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην αναβάθμιση των παρεχόμενων Υπηρεσιών. Γιατί στο ΠΕΑΚ Πάτρας είμαστε όλοι μία μεγάλη οικογένεια.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ & ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!