Η αστυνομία ψάχνει να δει ποιος ήταν ο στόχος – Φωτογραφίες από τις μεγάλες καταστροφές – Ο εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε κρατήρα 40 εκατοστών – Με γκαζάκια η προηγούμενη επίθεση στο ίδιο κτήριο το 2020

Μεγάλη φαίνεται ότι ήταν η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι βομβιστές τα ξημερώματα της Τετάρτης στον Πειραιά με αποτέλεσμα από την έκρηξη να προκληθούν σημαντικές ζημιές ακόμα και σε απόσταση 300 μέτρων από την οδό Φίλωνος όπου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο κέντρο του Πειραιά - Ζημιές σε ακτίνα 300 μέτρων
Σύμφωνα με την ΕΡΤ η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών που ανέλαβαν την έρευνα κάνει λόγο για μεγάλη ποσοότητα εκρηκτικών που πιθανότατα πυροδοτήθηκε από βραδύκαυστο φυτίλι με τον εκρηκτικό μηχανισμό να πιστεύεται ότι είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό δοχείο.

Είναι ενδεικτικό ότι από την έκρηξη της βόμβας λίγο πριν τις 1:30 τα ξημερώματα που είχε τοτοποθετηθεί δίπλα στην είσοδο καταστήματος με παπούτσια που βρίσκεται στο ισόγειο του 7οροφου κτηρίου στην Φίλωνος δημιουργήθηκε κρατήρας 40 εκατοστών.

Οι φωτογραφίες από το κτήριο αποτυπώνουν ξεκάθαρα την ισχύ της έκρηξης και το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε.
ekriksi_5
ekriksi_4
ekriksi_3
ekriksi_2
ekriksi_1
Προφανώς δεν ήμασταν εμείς στόχος δήλωσε στην ΕΡΤ η ιδιοκτήτρια του καταστήματος η οποία έκανε λόγο για ολική καταστροφή της επιχείρησής της.

Σημειώνεται ότι στο κτήριο της οδού Φίλωνος φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, δικηγορικα γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ασφαλιστική εταιρεία κ.ά. ενώ στο ίδιο σημείο είχαν τοποθετηθεί γκαζάκια το 2020.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος με τα παπούτσια στο ισόγειο του κτηρίου, σε ένα από τα καταστήματα υπάρχει κάμερα ασφαλείας από την οποία οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν υλικό που θα τους οδηγήσει στον δράστης ή στους δράστες.

Η ΕΡΤ ανέφερε ότι από τύχη δεν τραυματίστηκε ένας άστεγος που είχε βρει καταγύγιο σε παρακείμενο κτίριο.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν το σημείο, ενώ μετέβη και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πηγή: protothema.gr