Επιστολή με τα νέα του Πεύκου Καλαβρύτων μας έφτασε σήμερα το πρωί με email, την οποία και δημοσιεύουμε αφού ευχηθούμε και εμείς στους απανταχού Πευκιώτες Καλά Χριστούγεννα, Υγεία και καλή δύναμη στην διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του χωριού τους.

Η επιστολή του Συλλόγου Πευκιωτών έχει ως εξής:

Φτάσαμε αισίως στον τελευταίο μήνα του 2016, τον μήνα που γιορτάζουμε την γέννηση του Χριστού, αλλά και την προετοιμασία μας για τον καινούριο χρόνο, που είναι η ελπίδα μας για να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε, ό,τι αφήσαμε ατέλειωτο, στο χρόνο που πέρασε.

Αν και είχαμε ζητήσει με επιστολή από το Δήμο Καλαβρύτων:

α) Επέκταση του κοιμητηρίου,

β) Προστασία του από πτώσεις βράχων,

γ) Ηλεκτροφωτισμό δρόμων του χωριού και του κεφαλόβρυσου Αγίου Ανδρέα ,

δεν πήραμε επίσημη απάντηση, πλην όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο δημοτικής ενότητας Παΐων κ. Παναγιώτη Λάπα και τον Πρόεδρο της τοπικής μας κοινότητας κ. Κων/νο Τερλέγκα για την κατανόησή τους στα προβλήματα του χωριού μας, που προώθησαν και έγιναν κάποια έργα, όπως η διαπλάτυνση του δρόμου στο δυσκολότερο σημείο του χωριού, η μερική τσιμεντόστρωση του προαύλιου του Σχολείου (χρειάζονται και άλλα 20-30 κυβικά τσιμέντο για την ολοκλήρωσή του), καθώς και η προσπάθεια επισκευής της βρύσης στην εκκλησία.

Μας έχουν υποσχεθεί να γίνουν και κάποιες μάντρες στην είσοδο του χωριού και συγκεκριμένα τη μάντρα κάτω από το σπίτι των Οικονομόπουλων και αυτήν πίσω από το εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Εμείς πάντως περιμένουμε.

Έτσι μένουν σε εκκρεμότητα τα υπόλοιπα για να πραγματοποιηθούν στον καινούριο χρόνο, που μας έρχεται. Ευελπιστούμε.

Πάντως ο Σύλλογος των Πευκιωτών θα κόψει στο χωριό πίτα όπως και πέρυσι, καθώς και στην Αθήνα μέσα στον Ιανουάριο. Τώρα για την καθιερωμένη αποκριάτικη συνεστίαση, συζητείται…

Ευχόμαστε λοιπόν, στους απανταχού Πευκιώτες αλλά και σ’ όλο τον κόσμο «Καλά Χριστούγεννα , Καλές γιορτές και με υγεία να υποδεχτούμε το νέο έτος 2017, το οποίο ευχόμαστε ιδιαίτερα να θεραπεύσει τις πληγές του παρελθόντος»